Drapsbølge i Nigeria

Be om slutt på angrep mot kristne landsbyer.

Foto: Stefanusalliansen

Foto: Stefanusalliansen

I løpet av de siste årene har muslimske fulani-nomader drept flere tusen mennesker i hovedsakelig kristne landsbyer. I år er drapstallet det høyeste noensinne, over 1 900 ble drept fra januar til mai.

Drapene har hovedsakelig foregått i Nigerias sentrale stater. Staten Benue er hardest rammet, med nesten 500 drepte. I tillegg er det 180 000 i flyktningeleirer i Benue, og 500 000 har tatt tilflukt hos slektninger eller i uferdige bygninger ifølge World Watch Monitor. Andre delstater har lignende tilstander.

Konflikten dreier seg primært om beiteområder for fulanienes kvegflokker. Fulaniene, som er nomader, har kommet i konflikt med fastboende om hvor kveget skal beite. Nomadenes beiteretter er blitt innskrenket. Men i de senere årene har dette utviklet seg mer og mer til å bli en konflikt der religion spiller en rolle. Fulaniene har tilgang til avanserte våpen, og de har ofte angrepet hovedsakelig kristne landsbyer midt på natta. De har også angrepet kristne under gudstjenester. Mange mistenker at fulaniene står i kontakt med islamistiske grupper, slik som Boko Haram.

Den 22. mai arrangerte katolikkene en landsomfattende protest mot drapsbølgen. De ba president Buhari om å sette inn øyeblikkelige tiltak for å stanse drapene på kristne. Frivillige organisasjoner erklærte også 29. mai som en nasjonal sørge- og minnedag for ofrene i den pågående volden.

- Be for de pårørende til de drepte
- Be for de skadde og for internflyktningene
- Be om en stans i drapene
- Be om at myndighetene skal sette i verk umiddelbare tiltak for å stanse volden
- Be om styrke og visdom for kristne ledere
- Be om internasjonal oppmerksomhet og assistanse i denne tragedien
- Be om at Gud skal møte overgriperne

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring