Eritrea: 122 kristne arrestert i mai

BE: Eritreas president trapper opp kampanjen mot kristne.

Eritreas president Isais Afwerki. Foto: Wikipedia

Eritreas president Isais Afwerki. Foto: Wikipedia

De siste 15 årene har myndighetene i Eritrea arrestert flere tusen kristne. De er blitt utsatt for umenneskelig behandling og er blitt forsøkt presset til å frasi seg sin tro. Foruten kristne blir opposisjonspolitikere, journalister og alle andre som oppfattes om opposisjonelle, utsatt for lignende behandling.

I mai ble 122 kristne arrestert i 4 aksjoner. Ved et av tilfellene ble 45 kristne arrestert samtidig og kjørt av gårde til en soningsleir. Blant disse var det flere hele familier. 23 barn ble etterlatt på egen hånd da foreldrene ble arrestert. Det er ventet flere arrestasjoner i dette området i hovedstaden Asmara, ettersom myndighetene går fra hus til hus og spør folk ut om deres tro. Kristne i Asmara har startet en bønne- og fastekampanje for fred og trygghet.

I 2002 ble alle trossamfunn bortsett fra fire erklært ulovlige i Eritrea. De fire godkjente er ortodokse kristne, katolikker, lutheranere og sunni-muslimer. Disse har ikke vært like utsatt som andre, men de har opplevd problemer hvis de ikke retter seg etter myndighetenes pålegg. Blant disse er patriark Antonios, nå avsatt patriark for den eritreisk-ortodokse kirke. Han har sittet i husarrest siden 2007, fordi han nektet å ekskommunisere 3 000 mennesker fra den ortodokse kirken, slik myndighetene krevde. Han krevde også at arresterte kristne skulle settes fri. Patriark Antonios er nå 90 år gammel og lider av diabetes og høyt blodtrykk. Det mistenkes at han i det siste er blitt forgiftet av myndighetene.

- Be om snarlig løslatelse for dem som nylig ble arrestert
- Be for alle barna som ble berørt av arrestasjonene
- Be om beskyttelse mot nye arrestasjoner
- Be for helsen til patriark Antonius
- Be om at han må få slippe ut av husarrest
- Be for alle som er innesperret under umenneskelige forhold
- Be om tros- og ytringsfrihet og et nytt regime i Eritrea

 

 

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring