Han takker for alle brev

Takke for brev i fengslet.

Tohar Haydarov.

Tohar Haydarov.

Tohar Haydarov takker alle som sendte brev mens han satt i fengsel i Uzbekistan.

Tohar Haydarov som i november 2016 slapp fri etter å ha sonet nesten sju av ti år i fengsel i Uzbekistan, ønsker å takke alle som har sendt brev på hans vegne!

8. november ble Tohar løslatt i stillhet uten at noen av hans nærmeste visste det eller var der for å møte ham. Han hadde da sittet nesten sju år i arbeidsleir etter at han i 2010 ble dømt for å besitte narkotika. Tohar og de rundt ham har hele tiden hevdet at anklagene er falske for å straffe ham for at han like før ble kristen.

Vår søsterorganisasjon Danske Europamisjon rapporterer at brevene som både vi fra Stefanusalliansen og mange andre skrev til ham og på hans vegne, betydde mye for både ham og de kristne rundt ham.

Det er fortsatt usikkert hvilke betingelser som er knyttet til løslatelsen. Fortsett å be for Tohar om at han får en god og normal hverdag!

Tohar har ikke hatt det lett i arbeidsleiren. Han har måttet utføre tungt mursteinsarbeid, og han er blitt banket opp. Han ble banket opp spesielt da han fikk brev utenfra, blant annet fra Stefanusalliansens appellvenner. På tross av mishandlingen var han svært glad for brevene, det oppmuntret ham å vite at det var kristne rundt om i verden som tenkte på ham og ba for ham. «Gud hørte bønnene til mange kristne», sier baptistene som Tohar er trosfeller med, «vi er takknemlige for alle som har bedt for ham og har sendt brev til ham i fengsel».

Det er ennå ikke kjent om det er betingelser knyttet til løslatelsen. Da Tohar forlot fengselet, ble han fortalt at han ikke måtte havne i trøbbel igjen, slik at han kom tilbake. Han vil trolig fortsatt bli overvåket av myndighetene og trenger vår forbønn.

- Takk for at Tohar Haydarov er løslatt
- Be om at han kan glede seg over friheten og venne seg til livet utenfor murene
- Be om et godt kristent fellesskap og god undervisning. Tohar ble dømt til fengsel rett etter at han ble kristen
- Be om beskyttelse slik at han ikke skal bli anklaget på nytt eller komme i fengsel
- Be om beskyttelse for kristne i Usbekistan, som lever under stort press

(Kilde: Forum 18 News Service)

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring