India: 7 livstidsdømte kristne løslatt

Har sittet 11 år i fengsel på falske anklager

Foto: Ødelagt kirke i Kandhamal-distriktet. Stefanusalliansen

Foto: Ødelagt kirke i Kandhamal-distriktet. Stefanusalliansen

Sju kristne ha sittet 11 år i fengsel etter falske anklager om drap. For to uker siden ble de løslatt.

De sju ble arrestert etter drapet på en hinduleder i Kandhamal-distriktet i staten Orissa (nå Odisha) i august 2008. Ingen av dem var involvert i drapet.

Kristne i Odisha ble beskyldt for å ha stått bak drapet på hindulederen Laxmanananda Saraswati. I en voldsbølge som varte i flere uker, ble over 100 kristne drept, 300 kirker og 6000 kristne hjem brent ned, og over 50 000 drevet på flukt. Dette er den verste voldshendelsen mot kristne i India i nyere tid. Rettsprosessen etterpå er blitt stående som et skrikende eksempel på urettferdighet. 11 år senere er nesten ingen blitt dømt for ugjerningene.

De sju som ble arrestert for drapet på Saraswati, ble arrestert uten noen form for bevis. Allerede i oktober 2008 tok en leder i maoist-bevegelsen på seg ansvaret for drapet. Han ble arrestert i 2014 og dømt i mai 2019. Tre dager senere ble den første av de sju løslatt mot kausjon. Enda en ble løslatt i juli, og de fem resterende ble løslatt i begynnelsen av desember. Alle er løslatt mot å ha betalt kausjon, noe som innebærer at de ikke vil bli innkalt til fengsel igjen, men livstidsdommen mot dem er likevel ikke opphevet.

- Takk for at de sju er løslatt
- Be om at de skal få opphevet livstidsdommene
- Be om rettferdighet for ofrene for volden i Kandhamal i 2008
- Be om beskyttelse for de kristne i Kandhamal
- Be om beskyttelse for kristne og minoriteter i hele India

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring