India: Kristne går til retten for å stanse overgrep

Går til rettssak mot hindunasjonalister

Illustrasjonsfoto: World Watch Monitor

Illustrasjonsfoto: World Watch Monitor

Kristne familier i delstaten Tamil Nadu har gått rettens vei for å stanse overgrep fra hindunasjonalister.

Overgrepene mot kristne fra Kattunaickar-stammen i landsbyen Sathyamoorthy Nagar skal ha pågått siden 2004. De fleste i Kattunaickar-stammen er hinduer, men en del ble kristne i 1980-årene. Situasjonen ble forverret i 2016, da den hinduekstremistiske gruppen Hindu Munani begynte å trakassere de kristne systematisk.

I det siste har Hindu Munani sørget for at kristne familier ikke får kjøpe dagligvarer eller bli med på offentlige tilstelninger sammen med hinduer. De kristne får ikke tilgang til offentlig vannforsyning eller bruke offentlige gangveier. Hindu Munani har gitt de kristne familiene en bot tilsvarende 6400 kroner, og kristne barn forbys å leke med barn fra hindu-familier.

Noen av de kristne har nå gått til det uvanlige skritt å åpne rettssak mot 11 personer. Dette skjedde 15. juli. De 11 er medlemmer av Hindu Munani, samt to høytstående offentlige tjenestemenn og to politioffiserer. Tidligere forsøk på å ta opp saken med de offentlige tjenestemennene har ikke ført fram.

En menneskerettighetsadvokat som representerer de kristne, sier at lov og rett er blitt brutt på det groveste i denne saken. Han sier at myndighetene ikke har gjort noe for å skape fred i Sathyamoorthy Nagar, og at de kristnes rettigheter som minoritet er blitt fullstendig krenket.

Det er ytterst uvanlig at kristne i India går til rettssak mot overgripere. De siste årene har det vært nærmest fritt fram for hindunasjonalister å begå overgrep mot kristne og andre minoriteter. Som regel unnlater politiet å gripe inn når dette skjer, og de vil ikke ta imot anmeldelser av overgrepene.

- Be om at rettssaken skal bli tatt på alvor i rettssystemet
- Be om et rettferdig utfall
- Be om beskyttelse for de kristne som har gått til rettssak og advokatene deres
- Be om at de ikke skal la seg presse til å trekke saken
- Be om en snarlig stans i overgrepene mot kristne i Sathyamoorthy Nagar
- Be om beskyttelse for kristne og andre minoriteter i hele India

(Kilde: Christian Solidarity Worldwide)

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring