Kina: Pastor Wang Yi dømt til ni års fengsel

Pastor Wang Yi i Early Rain-kirken i Chengdu ble dømt til 9 års fengsel 26. desember.

Pastor Wang Yi hadde allerede sittet et år i fengsel før han fikk dommen. Han ble arrestert 9. desember 2018, da myndighetene slo til mot menigheten hans, Early Rain-kirken i Chengdu i Sichuan-provinsen. Rundt 100 medlemmer av menigheten ble da arrestert samtidig. De aller fleste er løslatt, men myndighetene har fortsatt å trakassere medlemmene. 29. november i fjor ble et medlem av eldsterådet dømt til 4 års fengsel. Wang Yis kone Jiang Rong og sønnen deres sitter for øyeblikket i husarrest.

Pastoren er kjent skyldig i «oppfordring til å undergrave statsmakten» og «ulovlig forretningsdrift». I tillegg er han fratatt sine politiske rettigheter i tre år og har fått en bot. Menigheten hans sier at han er fengslet for å «forkynne evangeliet». Verken familien eller noen fra menigheten fikk være til stede under rettssaken. Fengselsstraffen kom ikke som en overraskelse. På forhånd var det ventet at han kunne få opp til 10 års fengsel.

Pastor Wang Yi har vært en av de mest uttalte kritikerne av myndighetenes nye direktiver for religiøst liv, som ble innført i 2018. Direktivene legger store begrensninger på all religiøs virksomhet. Siden 2018 er en rekke kirker er blitt stengt eller ødelagt. Early Rain-kirken har drevet evangelisering og annen kristen virksomhet åpent, noe som forklarer myndighetenes reaksjon mot dem.

- Be om pastor Wang Yi skal kjenne Guds nærvær i denne situasjonen
- Be om beskyttelse for ham og hans familie
- Be om at kona og sønnen skal få slippe ut av husarrest og ha kontakt med Wang Yi
- Be om beskyttelse for Early Rain-kirken, for ledelsen og for medlemmene
- Be for trosfrihetssituasjonen i Kina

Les mer på vår nettside

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring