Kina: Pastor Yang Hua løslatt

Løslatt, men alvorlig syk.

Pastor Yang Hua. Foto: China Aid

Pastor Yang Hua. Foto: China Aid

Pastor Yang Hua ble løslatt fra fengsel 19. juni. Han hadde da sonet ferdig en dom på 2 ½ år.

Pastor Hua ble dømt på falske anklager i 2017 om å ha røpet statshemmeligheter. Han er pastor i Living Stone Church i Guizhou-provinsen, en menighet som har nektet å registrere seg i den statlig kontrollerte Tre-selv-kirken. Vi har bedt for ham i forbønnstjenesten flere ganger, og vi sendte appell for ham i juni i fjor.

Pastor Yang Hua var glad for å bli løslatt. Ifølge kona hans sang han lovsanger høylytt etter at han ble satt fri. Samtidig har han alvorlige helseproblemer. Under fengselsoppholdet fikk han en alvorlig infeksjon i beina og sto i fare for å måtte amputere. Han har også fått diabetes og en hudsykdom. Pastor Yang Hua trenger medisinsk behandling umiddelbart.

En annen pastor i samme menighet, Su Tianfu, er også dømt til ett års fengel. Han og pastor Yang Hua har fått en bot på rundt 800 000 kroner for å ha mottatt «ulovlige» gaver fra menighetens medlemmer. Pastorenes anke om at gavene ble gitt frivillig, er blitt avslått. I tillegg har menighetens diakon og kasserer vært arrestert en periode.

Ifølge et konfidensielt dokument har myndighetene pålagt rettsvesenet å slå ned på Living Stone Church. Menigheten har over 700 medlemmer og nekter å registrere seg i den statlige Tre-selv-kirken. Medlemmene ser på arrestasjonene og annen trakassering som menigheten har opplevd, som et forsøk på å presse menigheten til å registrere seg eller at kirken blir stengt.

- Takk for at pastor Yang Hua er løslatt
- Be om at han får rask behandling for sine helseplager og om helbredelse
- Be om at han kan få fortsette sin tjeneste i Living Stone Church
- Be for pastor Su Tianfu og alle i menigheten som har opplevd trakassering fra myndighetene
- Be om at Living Stone Church kan fortsette å møtes i frihet
- Be om trosfrihet i Kina

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring