Kinesisk kirke ble raidet to ganger på en måned

Myndighetene stanset gudstjeneste.

Illustrasjonsfoto: CSW

Illustrasjonsfoto: CSW

Myndighetene i byen Xiamen i Kina raidet kirkebygget til Xingguang-kirken 11. juni og ødela inventar og deler av bygget. Dette var det andre raidet på litt over en måned. Forrige gang var 3. mai. Da stoppet de gudstjenesten, skadet menighetsmedlemmer og ødela inventar.

I raidet 11. juni ødela myndighetene inventar og fjernet møbler og undervisningsmateriale. De erklærte deler av bygningen som ulovlig, men oppga ingen dokumentasjon for dette. Menighetsmedlemmer ringte politiet flere ganger, men da politiet kom, sa de at de ikke kunne gripe inn. 

Aksjonene mot Xingguang-kirken føyer seg inn i rekken av økende overgrep mot kristne og kirker de siste årene. Kirker er blitt revet ned, kors revet ned av kirkebygg og uregistrerte kirker er blitt stengt. Kirkeledere er blitt arrestert, og myndighetene har fjernet bannere og plakater med religiøst innhold fra uregistrerte kirker. Statlig registrerte kirker er blitt tvunget til å synge patriotiske sanger og sette bildet av president Xi Jinping på alteret. Den offisielle politikken er at all religion må underlegges kinesiske og sosialistiske verdier. Les mer på vår nettside; Kina vil sette troen i bur. Her er også et videointervju med Benedict Rogers i trosfrihetsorganisasjonen CSW.

- Be om at Xingguang-kirken skal få fortsette virksomheten uforstyrret og få reparert skadene
- Be om beskyttelse og om helbredelse av traumer for kirkens medlemmer
- Be om beskyttelse for kinesiske kirker, kirkeledere og menighetsmedlemmer
- Be om religionsfrihet for alle trossamfunn
- Be om at det internasjonale samfunnet skal våge å protestere mot Kinas brudd på menneskerettighetene og trosfriheten

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

 

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring