Kirke tvangsstengt i India

Be om at kirken kan bli åpnet igjen. Be for pastoren.

Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen

Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen

En kirke i staten Chhattisgarh er blitt tvangsstengt etter press fra hindunasjonalister.

Mens menigheten «New India Church of God» i byen Dalli Rajhara var samlet til bønn den 29. januar, samlet cirka 300 hinduer seg utenfor kirken. De ropte slagord og viftet med safrangule flagg. Noen av hinduene brøt seg inn på kirkens område og gikk til angrep på kirkens medlemmer, deriblant pastorens kone og barn. De dro med seg pastoren ut av kirken, ba ham stenge kirken og anklaget ham for å omvende folk til kristendommen.

Senere samme dag prøvde pastoren og flere andre å anmelde hendelsen. Men ved politistasjonen møtte de igjen flere hundre hinduer. Etter press fra hinduene tvang politiet i stedet pastoren til å skrive under på en erklæring om at han ville stenge kirken, fordi den var ulovlig.

Etter tvangsstengningen har politi og myndigheter nektet å registrere hendelsen eller foreta seg noe for å gjenåpne kirken. Det er det hindunasjonalistiske partiet BJP som styrer i byen Dalli Rajhara. Lokalbefolkningen har engasjert seg sterkt på kirkens vegne. Blant annet har 5 000 personer demonstrert i byen og krevd rettferdighet for menigheten. Likevel har ingenting skjedd.

«Disse tjenestemennene går som hånd i hanske med hindufundamentalistene», sier Arun Pannanal, leder for Chhattisgarh Kristne Forum; «de nekter de kristne deres grunnleggende rettigheter».

Hindunasjonalister får ofte fritt spillerom til å begå overgrep mot religiøse minoriteter i India. De kan gjøre dette fordi politiet enten unnlater å gripe inn, eller samarbeider med hindunasjonalistene.

- Be om beskyttelse for pastoren, hans familie og for menigheten
- Be om at de får gjenåpne kirken
- Be om at de fortsatt skal få støtte fra lokalsamfunnet
- Be om at politiet skal våge å stå opp for rettferdighet i denne saken
- Be om beskyttelse for religiøse minoriteter i India

(Kilde: World Watch Monitor. Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen)

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring