Kristen kvinne ble offer for terror i Nigeria

Væpnede angrep på landsbyer

Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen

Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen

En 19 år gammel kristen kvinne ble drept da muslimske fulanier angrep to landsbyer i Nasarawa-staten 23. mars.

Joy Danlami (19) og hennes to yngre søsken var på vei hjem fra en landsbyfest i nabolandsbyen i 2-tiden på natta da bevæpnede fulanier gikk til angrep på dem. Joy ble skamslått og voldtatt og deretter drept. Søsknene på 16 og 14 år unnslapp med kniv- og skuddsår.

Etter angrepet dro fulaniene videre til landsbyen hvor familien bodde og brente ned 17 hus. I en annen landsby ble 11 hus nedbrent. Fulaniene brente også ned fire kirker. Flere hundre kristne har flyktet til en landsby i nærheten.

Slike angrep foregår stadig i Nigerias sentrale og nordlige stater. I løpet av de siste årene er flere tusen sivile blitt drept i angrep fra fulanier. Fulaniene, som tradisjonelt er kvegnomader, er de siste årene blitt utstyrt med moderne våpen. Mange mistenker dem derfor for å stå i ledtog med muslimske ekstremister. Kristne er ikke alltid spesifikke mål for terroren, men fulaniene angriper landsbyer der de fleste er kristne.

Myndighetene har plassert ut sikkerhetsstyrker for å stanse angrepene, men disse har i svært liten grad lyktes i å stanse terroren. Sikkerhetsstyrkene har ofte kommet til åstedet lenge etter at et angrep har funnet sted.

I samme stat, Nasarawa, ble også den protestantiske pastoren Emmanuel Harana og den katolske presten Romanus Ebenwokodi bortført tirsdag 25. mars. Det er ukjent hvem kidnapperne er og hva de ønsker med bortføringen.

- Be for familien til Joy Danlami som ble drept
- Be om beskyttelse for de kristne og sivilbefolkningen i de to landsbyene som ble angrepet
- Be om en stans i angrepene som har kostet tusener av liv i Nigeria
- Be om at myndighetene skal sette i verk tiltak som kan stoppe volden
- Be om beskyttelse og løslatelse for Emmanuel Harana og Romanus Ebenwokodi

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring