Kristne flyktninger vender hjem i Irak - be for dem

IS drev dem ut.

På flukt i eget land. Foto: Thea Haavet

På flukt i eget land. Foto: Thea Haavet

Kristne familier begynner å vende tilbake til Ninive-sletten, etter at IS er blitt drevet ut.

Ninive-sletten har tradisjonelt vært området med høyest konsentrasjon av kristne i Irak. De kristne ble fordrevet av IS i 2014, men nå har noen begynt å vende hjem. I byen Qaraqosh har 1500 kristne familier reist tilbake. Dette er mer enn 20 prosent av den kristne befolkningen før IS kom. De får hjelp til å bygge de ødelagte husene sine gjennom Centre for Support and Encouragement, et senter opprettet for å hjelpe internflyktninger etter IS-invasjonen. Lederen for senteret i Qaraqosh sier at 50 mennesker registrerer seg hver dag for å få hjemmene bygd opp igjen. Et lignende senter finnes i byen Bashiqa, tre mil nord for Qaraqosh.

Ikke alle kristne familier tør imidlertid vende tilbake. De frykter for sin egen sikkerhet, og det koster mye å bygge opp igjen ødelagte hus. Ifølge en rapport fra Middle East Concern har 50 prosent av Iraks kristne reist fra landet. Irakiske kilder opererer med et enda høyere tall. Mange kristne har søkt tilfukt i Kurdistan-regionen nord i Irak, blant annet i Erbil og Dohok. Dette området har vært regnet for å være trygt for minoriteter, men også her er det økende trusler fra ekstremister. I hovedstaden Baghdad er det utrygt for kristne å vende tilbake.

- Takk for at det nå er mulig for kristne å vende hjem
- Be for sikkerheten til dem som vender tilbake
- Be om at de skal få den hjelpen de trenger for å bygge husene opp igjen
- Be for alle som hjelper internflyktningene
- Be om trygghet og et nytt hjem for alle internflyktninger
- Be for alle dem som har forlatt landet, eller planlegger å gjøre det
- Be om at Irak skal bli et trygt land å bo i

(Kilde: World Watch Monitor. Foto: Stefanusalliansen; flyktninger fra Qaraqosh i Erbil)

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring