Kristne forfølges øst i Uganda

Overgrep mot konvertitter fra islam - de trenger din forbønn.

Illustrasjonsfoto: Adam Cohn. Lisens: Creative Commons

Illustrasjonsfoto: Adam Cohn. Lisens: Creative Commons

Uganda er ikke et land man vanligvis forbinder med forfølgelse, men mange kristne utsettes for brutale overgrep. Dette skjer for det meste øst i landet, hvor man finner de fleste av Ugandas muslimer. Konvertitter fra islam til kristendommen er mest utsatt. De forfølges av sine muslimske naboer eller familiemedlemmer.

For noen uker siden ble den kristne kvinnen Aisha Twanza (25) forgiftet av familien sin etter at hun og mannen hadde forlatt islam. Familien hadde blandet insektmiddel i mat som de serverte henne. Aisha ble svært syk, men overlevde og er nå på bedringens vei.

Barn og ungdommer som er blitt kristne, er blitt torturert og skadet av sine muslimske foreldre og kastet ut av hjemmet. Pastorer og andre kristne som har evangelisert eller deltatt i diskusjoner med muslimer, er blitt drept. En tidligere imam mistet sitt hjem, familie og arbeid etter at han ble kristen. Kristne er også blitt drept fordi de har nektet å selge land til muslimer som ønsket å bygge moske på eiendommen deres.

- Be om beskyttelse for kristne øst i Uganda
- Be spesielt for barn og ungdom som blir forfulgt fordi de er blitt kristne
- Be for Aisha Twanza og mannen hennes
- Be for konvertitter som blir utstøtt fra sine familier. Be om at de skal finne nye fellesskap der de kan få omsorg og ha tilhørighet

(Illustrasjonsfoto: Adam Cohn. Lisens: Creative Commons)

Med vennlig hilsen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring