Kristne konvertitter utsettes for vold og drapsforsøk i Uganda

Forfølges av familie og lokalsamfunn

Illustrasjonsfoto: Flickr / Adam Cohn

Illustrasjonsfoto: Flickr / Adam Cohn

Kristne i muslimske områder øst i Uganda opplever ofte brutal forfølgelse fra egen familie og muslimske naboer. En muslimsk familie ser det som en skam hvis et familiemedlem blir kristen, og de vil gjøre alt for å vedkommende tilbake. Konvertittene risikerer til og med å miste livet. Nylig har disse tre unge kvinnene har fått merke dette på kroppen:

Rehema Kyomuhendo (24) er datter av en høytstående muslim. Etter å ha hørt på kristne radioprogrammer en stund, ringte hun en kristen dame den 7. mai, som ledet henne til Jesus over telefon. Rehema begynte straks å juble av glede, men da faren hørte dette, forsøkte han å brenne henne til døde fordi hun hadde blitt kristen. Rehema unnslapp drapsforsøket og er nå på sykehus for å komme seg av brannskadene.

Lydia Nabirye (23), datter av en evangelist, ledet en ung muslimsk kvinne til Kristus i mars. Den 7. april ble hun overfalt av radikale muslimer som slo henne med stokker og sa at de skulle drepe henne fordi hun omvendte muslimer til kristendommen. Lydia unnslapp da politiet kom til stedet. Muslimene truer nå også faren hennes.

Sylvia Shamimu Nabafa (27), gravid i 5. måned, hadde vært hemmelig kristen i 5 uker. Da hennes nye tro ble oppdaget den 16. februar, begynte faren hennes å slå og sparke henne, og Sylvia måtte på sykehus. Hun ble utskrevet 8 dager senere. Doktoren sier at det ufødte barnet har det bra. Sylvia bor nå hos en av menighetens eldste, men hun er traumatisert av det som har skjedd.

- Be for Rehema Kyomuhendo og Sylvia Shamimu Nabafa:
- Be om at de skal finne glede i sin nye tro og stå fast i troen
- Be om legedom for deres plager
- Be om en trygg fremtid for dem og for Sylvias ufødte barn. Be om at de skal finne et trygt sted å bo
- Be om legedom for Lydia Nabirye. Be om beskyttelse for henne og familien
- Be om beskyttelse for kristne konvertitter fra muslimske familier i Uganda
- Be om at deres kristne tro skal være et vitnesbyrd for familiene

(Kilde: Morning Star News.)

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring