Lange fengselsstraffer for kristne i Iran

Samordnet aksjon mot kristne i Iran.

Foto: World Watch Monitor

Foto: World Watch Monitor

I det som virker som en samordnet aksjon ble 8 kristne nylig dømt til lange fengselsstraffer. 4 andre venter på at dommen skal falle.

Anklagene dreier seg om alt fra å ha deltatt i forskjellige kristne aktiviteter til å ha vært en trussel mot Irans sikkerhet. Sju av mennene har fått 10 års fengsel hver, en har fått 15 år. Tidligere har maksimumsstraffen for lignende anklager vært 5 år. Alle har anket sine dommer. Tre av dømte er aserbajdsjanere, de befinner seg nå i Aserbajdsjan. De blir ikke satt i fengsel så sant de ikke reiser tilbake til Iran.

Blant de dømte er pastor Victor Bet Tamraz (t.v. på bildet). Den assyriske pinsemenigheten hans ble stengt i 2009. Han og flere andre ble arrestert i hjemmet hans under en julefeiring 26. desember 2014. Sønnen og kona hans har begge anklager mot seg og venter på rettshøring. Til stede på den nevnte julefeiringen var også Amin Afshar Naderi (nr. 2 fra venstre), konvertitt fra islam til kristendommen. Han ble dømt til 15 års fengsel.

Fire andre kristne har også fått beskjed om at dommen mot dem er nært forestående. Blant de fire er Youcef Nadarkhani. Han er tidligere dødsdømt for blasfemi, men dødsdommen ble opphevet i 2012. De ble arrestert i mai 2016. Under den siste rettshøringen dukket det plutselig opp en dommer i rettssalen som er kjent for å dømme folk til strenge straffer. Han har tidligere ikke hatt noe med denne saken å gjøre.

- Be om beskyttelse for de dømte
- Be for familiene deres
- Be for ankesakene og at disse skal bli tatt på alvor i rettssystemet
- Be for pastor Victor Bet Tamraz og hans sønn og kone som også er anklaget
- Be for de fire som venter på at dommen skal falle
- Be for alle som sitter i fengsel eller overvåkes for sin tro i Iran

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring