Nigeria: 4 kristne drept i angrepsbølge

Angrep mot kristne landsbyer pågår kontinuerlig

Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen

Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen

Fire kristne ble drept av muslimske fulanier i Plateau-staten 14. og 15. juli.

Drapene skjedde under et angrep på fem landsbyer samtidig i området Bassa County, et voldsherjet område. Thomas Wollo (46) og sønnen hans Nggwe Thomas Wollo (7) ble drept på vei hjem fra en katolsk kirke 14. juli. Dagen etter ble den gravide tobarnsmoren Margaret Wakili (27) og en eldre kvinne drept i en annen landsby. Under angrepene brente fulaniene ned 75 hus og to kirker, samt at de ødela avlinger og tok livet av husdyr.

Landsbyer med hovedsakelig kristen befolkning er stadig utsatt for vold fra fulaniene. Dette skjer i Nigerias sentrale og nordøstlige stater. I Bassa County opplever de angrep hver dag, ifølge en lokal kilde. 17 kristne skal ha blitt drept i dette området i år.

Tradisjonelt har konflikten mellom fulaniene, som er nomader, og fastboende, som oftest kristne, dreid seg om tilgang til beiteland for fulanienes kvegflokker. Men de siste årene har konflikten fått nye voldelige dimensjoner. Fulaniene, utstyrt med moderne våpen, har kommet med overrumplende angrep på landsbyer, drept sivile, brent hus og ødelagt avlinger for å overta landområder. Ofte er kristne spesifikke mål for terroren, og hundrevis av kirker er ødelagt.

Mange er bekymret over at angrepene og drapene på kristne og sivile stadig får fortsette. Amnesty International sier at myndighetenes mangel på handling har ført til en opptrapping av konflikten. Sikkerhetsstyrker er blitt utplassert for å stanse angrepene, men disse har ikke klart, og ofte ikke hatt vilje til, å stoppe volden.

- Be for de pårørende til de drepte
- Be om beskyttelse for kristne og sivile i Bassa County
- Be om at myndighetene skal sette inn effektive tiltak for å hindre volden og straffe overgriperne
- Be om en slutt på de stadige angrepene mot kristne og sivile
- Be om internasjonal oppmerksomhet mot denne konflikten i Nigeria

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring