Nigeria: Voldsspiralen fra vondt til verre

Den siste måneden har vold og drap økt dramatisk i Nigeria, i et land som allerede er herjet av vold.

Skjermdump fra henrettelsesvideo. Morning Star News

Skjermdump fra henrettelsesvideo. Morning Star News

22. juli publiserte Islamsk Stat Vest-Afrika (ISWAP) en video der fire bortførte hjelpearbeidere og en sikkerhetsvakt ble henrettet i staten Borno (bildet over). Ifølge Morning Star News var tre av disse kristne. I videoen sier en av gjerningsmennene at dette er en advarsel til dem som konverterer fra islam til kristendommen.

19. og 20. juli ble 27 minst mennesker drept i den nordlige staten Kaduna i angrep fra muslimske fulanier. Et av angrepene var mot en bryllupsfeiring, der 18 ble drept. Siden 12. juni er over 50 mennesker drept i denne staten, ifølge Morning Star News. Angrepene har vært rettet mot landsbyer med hovedsakelig kristen befolkning.

Siden januar i år har Kaduna-staten blitt utsatt for en voldskampanje fra muslimske ekstremister, der det har foregått mord, plyndring, voldtekter og kidnappinger. Mange har måttet flykte fra sine hjem.

Nigerianske myndigheter har i liten grad vært i stand til å hindre volden som foregår nesten kontinuerlig i Nigerias sentrale og nordlige stater. Dette til tross for at spesialstyrker er utplassert for å hindre dette. Slik situasjonen er nå, kan vold og drap foregå nesten uhindret.

- Be for de pårørende til de drepte
- Be for de skadede og internflyktningene
- Be om beskyttelse for sivilbefolkningen i Kaduna-staten og andre voldsherjede stater
- Be om at myndighetene skal ha vilje og evne til å stanse angrepene

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring