Over 20 drept i Nigeria

Volden har blusset opp igjen i kriserammede Jos

Nedbrent hus etter angrep. Foto: World Watch Monitor

Nedbrent hus etter angrep. Foto: World Watch Monitor

I nærheten av byen Jos ble over 20 mennesker drept i august og begynnelsen av september. Blant dem var en katolsk prest og to pastorer. En av pastorene ble drept sammen med kona og tre av barna.

De fleste drapene fant sted da muslimske fulanier angrep hovedsakelig kristne landsbyer syd for Jos den 28. august og 2. september. Fulaniene kom overrumplende i biler og skjøt ned folk tilfeldig rundt seg. Men pastor Adamu Gyang Wurim (50) og hans familie var et bevisst mål. Gjerningsmennene brøt seg inn i huset hans og drepte ham, hans kone og tre barn i alderen 8 til 20 år den 28. august. Sønnen Adamu (27) overlevde fordi han var et annet sted under angrepet, og han er nå sønderknust.

I tillegg til drapene ble mange mennesker skadet, 95 hus ble brent ned og 225 åkrer som var klare til innhøsting ble ødelagt. Flere tusen har måttet flykte fra sine hjem.

Sikkerhetsstyrker som skulle beskytte de lokalbefolkningen, ankom først dagen etter angrepene den 28. august. De arresterte rasende ungdommer som demonstrerte i gatene etter drapene dagen før. En kvinne som prøvde å hindre politiet i å arrestere ungdommene, og heller dra etter gjerningsmennene, ble skutt og drept av politiet.

I en video på YouTube kommer pastor Ezekiel Dachomo med en fortvilet appell til det internasjonale samfunnet om å gripe inn i Nigeria, siden han har mistet tilliten til at nigerianske myndigheter har evne og vilje til å beskytte sivilbefolkningen.

- Be om en snarlig stans i volden som har blusset opp den siste tiden
- Be for de pårørende til de drepte
- Be for de skadede, for internflyktningene og dem som har mistet hus og eiendom
- Be for Adamu (27) som har mistet hele sin familie. Be om trøst og håp om en framtid for ham
- Be om at drapet på kvinnen som ble skutt av politiet, skal etterforskes
- Be om at nigerianske myndigheter skal ha vilje og evne til å stoppe volden

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring