Pakistan: Tre 16-åringer anklaget for blasfemi

Fengslet på falske anklager

Tre 16 år gamle kristne gutter er anklaget for blasfemi mot islam. De sitter alle i fengsel, ifølge våre opplysninger. Alle ble arrestert uavhengig av hverandre, i tre forskjellige hendelser. I verste fall kan de bli dødsdømt. Dette betyr i praksis livsvarig fengsel.

Asif Masih (t.v.) ble anklaget den 12. august for å ha brent deler av en koran. Ingen var til stede da koranen ble brent, men en muslim, Muhammad Nawaz, ropte ut anklager mot Asif om at det var han som hadde gjort det. På grunn av dette samlet det seg en stor folkemengde, som banket opp Asif og krevde at han skulle drepes. Ifølge faren hans kom Asif med en falsk tilståelse av frykt for å bli drept. Han ble til slutt reddet av politiet. Human Friends Organization, Stefanusalliansens samarbeidspartner, hjelper familien.

Shahzad Masih (midten) kom den 13. juli i diskusjon med muslimske Ishitiaq Ahmed Jalali om hvem man skal tilbe. Shahzad sa at «vi følger Jesus», hvorpå Ishitiaq anklaget Shahzad for å ha kommet med nedsettende kommentarer om profeten Muhammed. Shahzad ble innkalt til et møte, der det samlet seg en stor folkemengde og en rekke muslimske lærde. De krevde at Shahzad måtte dømmes til døden. Han måtte til slutt fraktes bort av politiet. Familien hans fikk ikke treffe ham, verken mens dette pågikk eller etter at han ble arrestert.

Nabeel Masih (t.h.) har sittet i fengsel siden september i fjor og får ikke slippe fri mot kausjon. Noen oppdaget et bilde av Kaba-steinen, muslimenes helligdom i Mekka, på Facebook-siden hans. De mente at bildet krenket islam, og anmeldte Nabeel for å ha «likt» bildet og delt det på Facebook. Samme dag omringet politiet Nabeels hjem og arresterte ham. Nabeels fetter sa det hele var en feil og at Nabeel hadde tenkt å ta avstand fra bildet. Under rettssaken i fjor mottok Nabeels familie trusler fra rundt 80 personer i rettssalen.

- Be om beskyttelse for disse tre
- Be om at Gud skal komme til med sin fred og trygghet
- Be om at familiene og advokatene må få full tilgang til å besøke dem
- Be om løslatelse
- Be for advokatene og alle som hjelper dem

(Foto: The Voice Society og Morning Star News)

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring