Saeed Abedini løslatt

Løslatt i fangeutveksling mellom Iran og USA

Saeed Abedini og hans kone. Nå er hans løslatt.

Saeed Abedini og hans kone. Nå er hans løslatt.

Fra Iran kommer den gledelige meldingen om at Saeed Abedini (35) er løslatt.

Abedini ble løslatt lørdag 16. januar, som en del av en fangeutveksling mellom Iran og USA. Han hadde da sonet 3 år av en 8 års fengselsstraff, angivelig for å ha truet Irans sikkerhet. Årsaken var at han hadde vært med å starte kristne husmenigheter.

Saeed Abedini er iraner med amerikansk statsborgerskap. Hans kone Nagmeh og barna på 9 og 7 år venter nå på ham i USA. For øyeblikket skal han være på et amerikansk militærsykehus i Tyskland for å gjennomgå medisinske undersøkelser.
Stefanusalliansen har flere ganger hatt appellaksjoner for Saeed Abedini. Han er blitt torturert i fengsel og er blitt banket opp av andre innsatte. På grunn av dette har han fått indre blødninger, som han har fått utilstrekkelig behandling for. I løpet av de tre årene har han opplevd et konstant press for å konvertere tilbake til islam, noe han har nektet.

Abedinis kone Nagmeh, som bor i USA, har brukt det meste av sin tid de siste 3 årene på lobby- og møtevirksomhet for å få mannen fri. Selve løslatelsen kom fullstendig uventet på henne. Hun hørte det først gjennom venner, som hadde sett nyhetene på TV. En stor byrde er nå løftet av Nagmeh, og stemningen i hjemmet er preget av glede og kaos. Barna spør henne hele tiden om når pappa kommer hjem.

Det er likevel utfordringer knyttet til Saeeds hjemkomst til USA. Nagmeh har vært åpen om at de to har ekteskapsproblemer. Dette har pågått også mens Saeed har vært i fengsel i Iran. Et viktig bønneemne er at de vil komme til rette med dette, slik at de kan få et godt familieliv fremover.

- Takk for at Saeed Abedini er løslatt
- Be om at det skal bli en gledelig gjenforening med familien
- Be for overgangen til livet i USA etter over 3 år i fengsel
- Be for helsen til Saeed Abedini og at han skal få god behandling
- Be for ekteskapet til Saeed og Nagmeh

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring