Sudanske myndigheter raserte kirke

Én kirke ødelagt, 26 andre i fare.

Foto: Morning Star News

Foto: Morning Star News

Sudanske myndigheter raserte en kirke i nærheten av Khartoum den 7. mai, uten forvarsel. Samtidig kommer meldingen om at to kristne som var dømt til 12 års fengsel, er løslatt.

Myndighetene brukte en bulldoser til å rasere en kirke i Soba al Aradi, 20 km syd for Khartoum, søndag 7. april (Foto: Morning Star News). Myndighetene hevder de ga kirken en ukes varsel om rivingen, men kirkens ledere sier de ikke var informert. To av menighetens medlemmer ble arrestert fordi de hadde nektet å åpne porten, men de ble senere løslatt. Menigheten kommer til å gå rettens vei for å protestere mot raseringen. Siden 2011 har myndighetene revet 12 andre kirker i dette området, denne var den eneste som sto igjen.

Foruten den nevnte kirken har myndighetene planlagt å rive ned 26 andre kirker og forsamlingshus i Sudan. Disse har gått til en felles rettssak mot staten, men saken trekker ut i rettssystemet, og de 26 kirkene står i fare for å bli ødelagt når som helst.

Myndighetene ønsker også å konfiskere to eiendommer som tilhører Sudans største kirkesamfunn; Sudan Presbyterian Evangelical Church. Disse har opplevd flere år med ødeleggelser av bygninger, arrestasjoner av medlemmer og forsøk på å selge eiendommene til muslimske forretningsmenn.

- Be for medlemmene i kirken som ble rasert 7. mai
- Be om beskyttelse for de andre 26 kirkene som er utpekt for rasering. Be om at de må få bevare kirkene
- Be om at Sudan Presbyterian Evangelical Church skal få beholde sine eiendommer
- Be om beskyttelse for kristne i Sudan

 

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring