Tenn lys for de rammede etter kirkebrann i Indonesia

Fire kristne drept etter kirkebrann i Sulawesi

Foto av den nedbrente kirken: AsiaNews.it

Foto av den nedbrente kirken: AsiaNews.it

«… for vår Gud er rik på miskunn. Slik skal lyset fra det høye gjeste oss som en soloppgang og skinne for dem som bor i mørke og dødens skygge, og lede våre føtter inn på fredens vei.» (Lukas 1:1-2)

Mareritt
I en verden som er preget av kriser, korona og konflikter trenger vi at våre føtter ledes inn på fredens vei. Langs den indonesiske regnskogen ligger det en landsby. Der finner du fortsatt restene etter et kirkebygg. Det som kunne vært en stille morgen i slutten av november ble et mareritt. Fire mennesker ble drept på en brutal måte. Seks mennesker mistet også sine hjem i brannen. Alle medlemmer av Frelsesarmeen i det sentrale Sulawesi.

Adventslys
Men håpet er ikke slukket. Frelsesarmeen i Indonesia har mer enn 60.000 medlemmer. De ønsker at advent skal bli en tid hvor familier tenner lys, for å minnes de som er gått bort og som et symbol på håpet i Jesus Kristus. Vi som er troende og bor i Norge kan være med å danne en lyslenke:

- Be for dem som sørger over tapet av sine kjære.
- Be om Guds beskyttelse over alle kristne i Sulawesi.
- Be om at myndighetene vil iverksette en rask etterforskning av hendelsen og bringe gjerningsmennene for retten.

Myndighetene beskylder terrorgruppen MIT for angrepet. Du kan lese mer om situasjonen her.

Brann i baptistkirke
For to år siden delte vi om en baptistkirke i Sentral-Asia som ble påtent. Brannen gjorde store skader, men stoppet like før den nådde den oppslåtte bibelen på alterbordet. Flere så på det som et tegn fra Gud.

Fellesskap
Det er godt å tenke på at selv om et kirkebygg får skader eller brenner ned, så består fortsatt menighetsfelleskapet. Kirken består av mennesker som tror på Jesus Kristus, Verdens lys. Og selv om bygget ligger i ruiner, kan fellesskapet være et lys som skinner i mørke. Så la oss takke for at Gud viser sin omsorg.

Bevart
En forkynner i Pinsebevegelsen, Terje Berg, opplevde en stor husbrann i 1981. Familien lå og sov da brannen utviklet seg. De opplevde det som et mirakel at de overlevde. Terje Berg fant alle sine preken-notater, godt bevart i asken. Det er noe som ikke kan gå opp i røyk. Om notatene skulle brent opp, ville han fortsatt hatt et budskap i sitt hjerte. Guds rike består!

Julelys
Denne tiden er mørketid for oss som bor i Norge. Mitt ønske er at disse bønnebrevene ikke skal bli nok en ting du må gjøre før jul. Men la det bli et lyspunkt. I tanke på pandemien som har gjort hverdagen enda vanskeligere for mange, er vi blitt oppfordret til å henge opp julelysene enda tidligere. Det er til og med anbefalt av psykologer. La disse bønnene være som julelys som preger ditt hjem.

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring