Tidligere muslimsk ekstremist forfølges for sin tro

Kristen konvertitt måtte flykte fra familien

Hassan Podo. Foto: Morning Star News

Hassan Podo. Foto: Morning Star News

Sheikh Hassan Podo (28) måtte flykte for livet da familien oppdaget at han var blitt kristen.

Podo (bildet), tidligere imam og muslimsk ekstremist, ble kristen 24. februar. I noen uker holdt han sin nye tro skjult, i hjemmelandsbyen Kerekerene øst i Uganda. Familien la imidlertid merke til at han hadde uteblitt fra bønnene i moskeen tre uker på rad, og de fikk høre at han gikk til en kirke 16. mars. På kvelden samme dag, da Podo kom hjem, ble han skamslått av brødrene sine. Brødrene skrek, slo ham og hånet ham som en «vantro» og fiende av islam. Da naboen hørte de høye ropene, grep de inn og hjalp Podo å flykte. Han fikk skader i venstre arm og hodet og holdt på å blø i hjel, men fikk behandling på sykehus.

Podo selv, hans kone og to barn bor nå i skjul hos en pastor på et hemmelig sted. Pastoren sier at Podos far har utstøtt ham som sin sønn, og han har mobilisert muslimer fra flere moskeer for å finne ham og drepe ham. Faren har gitt Hassans eiendom videre til brødrene hans.

Pastoren Podo bor hos, gir ham undervisning for å styrke ham og familien i deres nye tro. Han ber om forbønn for Podos familie: «Kjære Kristi familie, vår ydmyke oppfordring er å be om forbønn for Podo og hans unge familie, om helbredelse, medisinsk behandling, beskyttelse, forsørgelse og at den unge familien finner et trygt tilfluktssted».

- Be om beskyttelse for Podo, hans familie og pastoren de bor hos
- Be om legedom for Podos skader. Be om legedom for traumer for hele familien
- Be om at den unge familien skal bli styrket i sin tro
- Be om at de kan finne et trygt sted å bo og at de kan finne et nytt levebrød
- Be for Podos muslimske familie
- Be om beskyttelse for kristne øst i Uganda, hvor de er utsatt for forfølgelse

(Kilde: Morning Star News)

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring