Tøft for kristne i Algerie

Myndighete intensiverer presset mot kristne

Romersk-katolsk basilika i Algiers

Romersk-katolsk basilika i Algiers

Algeriske kristne har opplevd økende press de siste månedene. Kirker er blitt stengt, og kristne er blitt arrestert og bøtelagt.

Siden november er seks kirker blitt beordret til å stenge av myndighetene. Begrunnelsen var at kirkene ikke var godkjent. Dette til tross for at kirkene har hatt statlig godkjenning siden 1974. Myndighetene har også inspisert 25 andre kirker, angivelig for å kontrollere om de oppfyller sikkerhetsforskriftene. Disse står også i fare for å måtte stenge.

8. mars ble en pastor dømt til 3 måneders betinget fengsel og en bot tilsvarende 6 700 kroner for proselytisme; å ha forsøkt å omvende muslimer til kristendommen. Det eneste «beviset» var at han hadde med seg kristen litteratur da han ble arrestert. Han har anket dommen. Samme dag ble to kristne bøtelagt fordi de hadde hatt med seg bibler i bilen i 2015. Tre kristne ble også arrestert av politiet på en kafe i desember. Disse ble arrestert kun fordi de var i besittelse av kristen litteratur.

I 2006 ble det vedtatt en lov i Algerie som forbyr noen å undergrave muslimers tro. Denne loven brukes nå som et redskap for å slå ned på kristne, slik det har vært siden november.

- Be om beskyttelse for algeriske kirker. Be om at kirkene som er blitt stengt, skal få fortsette. Be om at kirkene som trues med stengning, skal bestå
- Be for dem som er blitt dømt og bøtelagt for å ha hatt bibler og kristen litteratur. Be om frikjennelse
- Be om styrke for algeriske kristne til å stå fast i troen, tross økende forfølgelse
- Be om religionsfrihet i Algerie

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring