Kr 9000 for frihet

I Kinas grenseområder mot Nord-Korea blir det årlig omsatt for 950 millioner. Nordkoreanske kvinner er salgsvarene!

«Det føltes som å dø tusen ganger»
 

Nordkoreanske Lee var 21 år da hun gav alle sparepengene sine til en menneske- smugler i Nord-Korea. Han skulle få henne trygt over grensa til Kina. Der ble hun fortalt at det ventet en restaurantjobb på henne. Etter en strabasiøs flukt var hun framme i en kinesisk by. En mann møtte henne og førte henne inn i en leilighet. Da hun kom inn, forstod hun at det ikke fantes noen restaurantjobb. 

Mannen som møtte henne var eier av et chatrom på internett som tilbyr «live» pornografisk innhold. Han hadde kjøpt henne for 30 000 yuan (39 000 kroner) og påstod at hun nå stod i gjeld til ham. 

«Da det gikk opp for meg hvor jeg var, følte jeg meg så ydmyket. Jeg begynte å gråte og ba om å få gå, men mannen stengte meg inne. I syv år holdt han meg der og tvang meg til å «jobbe» under vold og trusler», forteller Lee. «Det føltes som å dø tusen ganger. Men jeg kunne ikke engang ta livet mitt, for eieren av stedet passet på meg og de andre hele tiden.» 

Lee ble, etter syv år og under dramatiske omstendigheter, reddet av kristne kinesere og senere smuglet av vår partner til trygghet i Sør-Korea. 

Stefanusalliansens partner, Helping Hands Korea, smugler nordkoreanske flyktninger, via risikofylte, hemmelige fluktruter ut av Kina – til et naboland hvor de kan starte et nytt liv. Et skjult nettverk av kirker og gode hjelpere bidrar med mat, transport, medisiner og penger. Stefanusalliansen har hatt et nært samarbeid med Helping Hands Korea i mange år. Det koster i snitt 9000,- å smugle en nordkoreansk flyktning til sikkerthet.

Hjelpeorganisasjoner i Korea anslår at 70-80 prosent av nordkoreanske kvinner som kommer seg til Kina blir tatt til fange av menneskehandlere og solgt. Koreanske kvinner blir solgt for beløp mellom 9000 og 45 000 kroner – alt etter alder og utseende.

Noen blir solgt som «koner» til kinesiske menn, andre blir solgt til prostitusjonsringer i Kina. Andre igjen blir solgt til den internettbaserte sexindustrien, slik som Lee. «Kvinner blir solgt som om de var dyr», sier vår partner Tim Peters. 

For kr 9000,- kan vi redde én flyktning som Lee i Kina. 

 

VIL DU BIDRA?

En julegave fra deg kan bety frihet for en som Lee! Hvis 18 personer gir 500,- hver redder vi ÉN. ALLE gaver teller.

Manuell VIPPS: 19013 merk: FRIHET

Beløp


Foretrekker du bankkort/Visa
Bruk nettgaveløsningen under:

Gi 300,- med SMS.

Send FRIHET til 2377 ( 300,-) eller trykk på knappen:

Send SMS

Alle gaver kvalifiserer for skattefradrag. Skulle prosjektet i Nord-Korea overfinansieres går overskuddet til arbeidet for de forfulgte i Nord-Korea og andre prosjektland.

Tusen takk for ditt bidrag!