Guljan og Maksat med sine tre barn. Jentene har pyntet seg for fotografen med tradisjonelle kjoler. (Foto: Bjørn A. Wegge)

Guljan og Maksat med sine tre barn. Jentene har pyntet seg for fotografen med tradisjonelle kjoler. (Foto: Bjørn A. Wegge)  

Vi startet samarbeidet med Guljan og Maksat i 2012 og så snart at behovet var stort. Byggingen av gjestehuset startet i 2014. I 2015 ble bygget ferdigstilt. Året etter var hele anlegget ferdig. Stefanusalliansen støttet byggingen, nå støtter vi aktiviteten i gjestehuset.

Gjestehuset gir inntekter til familiearbeidet ekteparet driver og lokaler for kurs- og leirvirksomheten til «Gode hjem». «Gode hjem» er organisasjonen Guljan og Maksat har opprettet for å arbeide med familier i Kirgisistan. Familiene i Kirgisistan preges av oppløsning, flerkoneri og ustabile ekteskap. Mange fedre er helt fraværende og bruker opp det lille de har av penger på billig sprit. Guljan og Maksat bestemte seg for å gjøre noe med dette store samfunnsproblemet.

 «Gode hjem» gjennomsyres av kristne familieverdier. Målet er å hjelpe familier som sliter. Dette gjøres gjennom undervisning, konferanser, veiledning og leirer. Noen ganger trenger vanskeligstilte en friplass. Barn og voksne kan trenge et avbrekk i naturskjønne omgivelser. Andre ganger jobber man systematisk mot lærere i skoleverket, foreldre og andre. «Gode hjem» har for eksempel arrangert kurs og konferanser for lærere på gjestehuset. Det er mulig fordi både Guljan og Maksat har høyere utdannelse. Guljan er psykolog. Maksat er utdannet jurist med spesiale innen familierett.

Slagordet for familiesenteret er: «Gode hjem – godt samfunn». Familien er fundamentet i et godt samfunn. Guljan og Maksat vet av egen erfaring at dette er sant. De har selv opplevd store problemer i eget ekteskap, men fikk hjelp, og situasjonen ble vendt til det gode. Nå brenner de for å hjelpe andre som også sliter i sine familierelasjoner. De to, som begge er i slutten av 30-årene, har tre barn. Guljan og Maksat tilhører en aktiv menighet i hovedstaden Bisjkek.

AKTUELT

Kart over Sentral-Asia.

Politiet ødela nytestamente

Politiet gjennomsøkte en kvinnes leilighet i Bukhara i Usbekistan. De var på jakt etter et nytestamente som hun hadde fått i gave av en kristen – Shukhrat Safarov

PROSJEKT