Beløp

 

De koptiske kristne i Egypt bærer et kors tatovert på innsiden av håndleddet. Godt synlig. Det viser alle i det muslimske landet at de er kristne. Hver gang de gir noe, mottar noe, bærer noe, hilser eller vinker – hver gang de gjør noe – vitner de om sin tro. For kopterne er Jesu kors ikke bare et symbol, men selve livet. For kopterne i Egypt er det på alle måter et kors å bære – som uttrykket sier – å vise sin tro så tydelig. Det har sin pris.
 

Kunne du båret dette korset?

 

Vi vil gjerne invitere deg med på 2 ting denne påsken:

 

1. Støtt de forfulgte!

En gave fra deg hjelper ofrene, støtter heltene og bidrar til rettferdighet for de som blir krenket for sin tro.

 

2. Vis din støtte!

Lev med kopternes kors på hånden én uke. Gi en gave, så sender vi deg en takk og en midlertidig «tatovering» av det koptiske korset. (Barne- og allergisikker!)

Klistre det på innsiden av håndleddet eller oppe på hånden mellom tommel- og pekefingerleddet. Bær korset med stolthet i en uke! 

Alle Stefanusalliansens partnere bærer et kors. Synlig eller usynlig. Det er påske, og Jesu lidelse og død kommer ekstra nær oss. Det går en ubrutt linje fra Jesu lidelse til de som lider og dør for troen sin akkurat nå. Arbeidet er stort, behovet er stort, og vi trenger din hjelp!

Foretrekker du “vanlig” VIPPS?  Bruk #19013 Merk med: [ditt mobilnummer + KORS]

Beløp

«Jeg er kristen»

 

Det sitter litt inne å si det rett ut til en fremmed. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men det er sjelden det første jeg forteller når jeg møter noen.

Tenk om vi en dag plutselig bestemte oss for å endre dette. Slik at hver gang du møtte et menneske, så var det første de fikk vite om deg, troen din.

Tenk deg så at du bor i et land der 90 % av befolkningen har en annen tro enn deg, og at din kristne tro er ansett som et svik og en trussel.grunn av troen din motarbeider myndighetene deg, og kollegene dine fryser deg ut. De blir forfremmet, du blir forbigått. Folk reiser seg fra plassen ved siden av deg på bussen når de forstår at du er kristen. Barna dine får dårligere karakterer enn medelevene, tross like resultater. Likevel forteller du alle du møter at du er kristen. Hadde det ikke vært bedre å «holde kortene litt tettere til brystet»? Å ha et koptisk kors på håndleddet, betyr i praksis det samme i Egypt. Prøv en uke! Støtt de forfulgte med en gave, så sender vi en midlertidig tatovering du kan feste på hånda.

 

Del dine påsketanker!

Det går en linje mellom Jesu lidelser i påskeuka og de som bærer kors og lider for sin tro i dag. Har du noe du tanker, erfaringer rundt påsken og de som lider for sin tro skyld? For deg som har forsøkt å bære det koptiske korset på hånda noen dager: Hvordan reagerer folk? Hvordan opplevdes det?

Til gjensidig inspirasjon: Del dine tanker og «kors»-erfaringer på Stefanusalliansens facebook-gruppe «Et kors å bære?» (klikk på ikonet under for å bli med!)

 

Ingen skal stå alene under forfølgelse!