Send appell til Vietnam

Send appell til Vietnam

Vietnamesisk ektepar er i store problemer for sin tro. Han er fengslet, hun trakasseres. Send appell for dem.

Mars 2017

Kjære appellvenn!

Pastor Nguyen Cong Chinh soner en fengselsstraff på elleve år under harde kår i Vietnam. Siden i fjor vår er kona hans, Tran Thi Hong, regelmessig blitt trakassert og strengt overvåket av myndighetene.

Vi appellerte for Tran Thi Hong i fjor, da hun hadde blitt tvunget til nesten daglige brutale avhør over flere uker, etter sitt møte med den amerikanske ambassadøren for trosfrihet i mars 2016. Nå ber hun omverdenen om å reagere på behandlingen som hennes mann får i fengselet. Hun besøkte ham 10. februar og er svært bekymret for hans helse, etter mange måneder i isolat og uten medisinsk behandling for en rekke helseplager.

Pastor Nguyen er leder for den amerikanske lutherske kirken i Vietnam, en kirke som myndighetene ikke anerkjenner. Han var en aktiv forsvarer av trosfrihet i Vietnam før han ble arrestert. Tran er også en engasjert menneskerettighetsforkjemper og aktiv i en organisasjon som jobber for kvinners rettigheter, Vietnamese Women for Human Rights (VWHR). Myndighetene misliker både parets religiøse aktiviteter og deres engasjement for menneskerettigheter. I april 2011 ble pastor Nguyen arrestert. Året etter ble han dømt til 11 års fengsel for angivelig å ha sådd splid blant folket.

Så lenge mannen hennes ikke «tilstår sitt lovbrudd», nekter myndighetene ham å ringe de fem minuttene til familien som alle fanger egentlig har krav på. Da hun skulle besøke sin mann i desember, ble hun tvunget til å stå nesten fire timer ute i regnet utenfor fengselet, før noen opplyste henne om at mannen hennes hadde blitt flyttet til et annet fengsel to måneder tidligere. Etter nesten et døgn på moped klarte hun endelig å finne ham og fikk snakke med ham gjennom en glassvegg. Tran fikk ikke lov til å overlevere tingene hun hadde tatt med til mannen sin. Allerede da var hans helse sterkt svekket.

Hun og parets fem barn er nå overvåket av sikkerhetsagenter dag og natt. Disse trakasserer henne og barna og følger etter henne til og med når hun leverer barna på skolen. Familien opplever at de blir behandlet som kriminelle og lever i konstant frykt.

Bli med og krev løslatelse av pastor Nguyen og at trakasseringen og at overvåkingen av Tran skal opphøre!

Slik gjør du:

  • Klikk og last ned appellbrevet her: PDF - WORD
  • Skriv ut, signer og send til adressen nedenfor (Porto kr. 21,-):

     President Tran Dai Quang
     2 Hung Vuong street
     Ba Đình district
     Hanoi
     Vietnam

Takk for at du er med! 

Vennlig hilsen
Lisa Winther
Rådgiver i menneskerettigheter

 

Oppdatering av tidligere appeller

#4-2012 Usbekistan – Tohar Haydarov ble løslatt i november i fjor etter å ha sonet 6 av 10 år i arbeidsleir. Forum 18 melder at det er uvisst om han er frikjent eller om anklagene mot ham fortsatt står ved lag. Han og medkristne i Usbekistan er takknemlige for alle som har bedt og skrevet brev for Tohar mens han var i fengsel.

#2-2017 Irak – Våre SMS-venner appellerte for jesidi-kvinnen Bassema Darwish i slutten av januar. Hun var anklaget for terrorisme og hadde vært fengslet siden 2014. 21. februar ble hun frikjent i rettssaken som endelig kom opp, på grunn av manglende beviser. Før hun blir løslatt, skal en høyere domstol vurdere om dette er i tråd med lovverket.

Send appellbrev med SMS!

Sliter du med å huske å skrive ut appellen og signere? Har du ikke alltid frimerke eller konvolutt hjemme? Er det tungvint å poste brevet? Da er den nye løsningen med SMS-signering noe for deg!

Nå kan du enkelt signere appellen på SMS og likevel være med å sende individuelle brev!

Når du signerer på SMS blir du ikke lenger bare et navn på en liste, men vi skriver ut et eget brev med ditt navn på og postlegger det for deg.

Å abonnere på appellkampanjene på SMS koster 20 kr per kampanje du mottar. Enkelt for deg, og like effektivt for dem som blir forfulgt for sin tro!

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send ROP STOPP til 2377

E-post: Send en e-post til post@stefanus.no med ditt navn og adresse og skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet