Send protestbrev for forfulgte

Send din appell til myndigheter for å hjelpe en som blir rettsforfulgt – eller en oppmuntring til en som lider for sin tro. Du kan bli med på SMS, eller du kan få tilsendt konkrete saker du kan engasjere deg i ved å skrive under og sende inn et foreslått brev.

2020

Familiens foto av Nguyen Trung Ton

Pastor fengslet for sin kamp for trosfrihet

Nguyen Trung Ton, en protestantisk pastor og aktivist, sitter fengslet i Vietnam for å ha aksjonert for demokrati og trosfrihet på fredelig vis. Han og hans familie utsettes for trakassering og vold på grunn av kampen for trosfrihet.

Bildet er av Mubarak Bala. Foto: Privat bilde.

Trues på livet for sitt livssyn

28. april ble Mubarak Bala, generalsekretæren for humanistforbundet i Nigeria, arrestert etter å ha skrevet et Facebook-innlegg hvor han uttrykte sitt atistiske livssyn. Han har mottatt flere dødstrusler og sikkerheten hans kan stå i fare.

Sankt Josephs-katedralen i Asmara. Foto: Wikimedia

Trosfrihetsfanger i overfylte fengsler

Tusenvis av mennesker sitter i overfylte fengsler for sin tro i Eritrea, og nå er mange bekymret for at korona-viruset skal spre seg i fengslene. For å redusere risikoen og redde liv ber vi og FN om at alle som sitter fengslet for sin tro og meninger settes fri.

Bildet er av Guimin Chi. Foto: Private bilder

Brutal forfølgelse av Falun Gong

I løpet av 20 år har over 4 000 Falun Gong-utøvere blitt henrettet og minst 100 000 utsatt for mishandling eller tortur. Kina anklages også for å høste organer fra uskyldige samvittighetsfanger, særlig Falun Gong-utøvere.

Professor Richard Solomon Tarfa. Foto: CSW

Leder av kristne barnehjem fengslet

Professor Richard Solomon Tarfa driver barnehjem i Nigeria. I julen ble han arrestert grunnet falske anklager om «konspirasjon og kidnapping av mindreårige». I virkeligheten er han mistenkt for å konvertere muslimske barn.

Illustrasjonsbilde. Foto: Jehovah´s Witnesses in Russia

Forfølges fremdeles for sin tro

Jehovas Vitner i Russland blir fortsatt forfulgt for sin tro på grunn av terrorlovgivning. Flere blir fengslet, og fanger skal ha blitt torturert.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring