Send protestbrev for forfulgte

Send din appell til myndigheter for å hjelpe en som blir rettsforfulgt – eller en oppmuntring til en som lider for sin tro. Du kan bli med på SMS, eller du kan få tilsendt konkrete saker du kan engasjere deg i ved å skrive under og sende inn et foreslått brev.

2021

Foto: CSW

Trues med forvisning dersom de samles til gudstjenester

Lokale myndigheter i Mexico presser protestantiske familier til å gi avkall på sin tro ved å ilegge dem høye bøter, kutte strømforsyningen til hjemmene deres og truer dem med utvisning fra lokalsamfunnet dersom de fortsetter å samles til gudstjenester.

Tulkun Astanov. Foto: Forum 18

Fengslet og torturert i Usbekistan

I Usbekistan sitter Tulkun Astanov (49) innesperret, dømt til fem års fengsel for sin innsats i å forsvare muslimers rett til religions- og trosfrihet.

Foto: Gift Habeshaw, Unsplash

Kristen familie arrestert i Somaliland

I Somaliland er det kristne ekteparet Mohamed og Hamdi arrestert og anklaget for lovbrudd mot islam. Mohamed sitter i varetekt, og Hamdi er sperret inne på en politistasjon med parets 4 måneder gamle spedbarn.

Foto: World Watch Monitor

Kristne under press i Algerie

Den kristne firebarnsfaren Hamid Soudad er dømd til fem års fengsel for blasfemi. Forfølginga av kristne i Algerie aukar; dette i form av blasfemilover og systematisk nedstenging av kyrkjer.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring