Asia Bibi og ektemannen.

Asia Bibi og ektemannen.  


Den 9. september skulle Asia Bibi, den pakistanske kristne kvinnen som for fire år siden ble dømt til døden for blasfemi, opp til ny høring i høyesteretten i Lahore.

 

Men tidligere høringer er blitt avlyst hele fem eller seks ganger, fordi dommerne er redd for å frikjenne henne. Både dommere og advokater i saken er blitt utsatt for massivt press og truet på livet for at Asia Bibi ikke skal løslates.

Det var altså ingen stor overraskelse at også denne høringen ble utsatt.

Ny dato for Asia Bibis høring ble satt til 16. oktober. Men ingen vil bli særlig overrasket over om hun også neste gang blir møtt med nok en utsettelse, i en sak som ikke ser ut til å ha noen ende.

– Vi føler oss hjelpeløse. Det er slik systemet fungerer i disse sakene, skriver vår partner i Pakistan til oss i en e-post.

Anklaget av kolleger

Det var i 2009 at fembarnsmoren Asia Bibi kom i en krangel med noen kvinnelige kolleger på bondegården hvor de jobbet. De ville ikke drikke vannet hun hadde hentet, og mente at det var urent fordi en ikke-muslim hadde vært nær det. Asia Bibis kolleger gikk etterpå til en imam og anklaget henne for å ha snakket nedlatende om profeten Muhammed.

Saken ble anmeldt til politiet, som arresterte henne sommeren 2009. Den 8. november 2010 ble hun dømt til døden for blasfemi – utelukkende på grunn av sine kollegers utsagn.

Asia Bibi har nå sittet urettmessig fengslet i 1 908 dager.

AKTUELT

PROSJEKT