Langfredag-samling utenfor en av de katolske kirkene i Youhanabad i Lahore i Pakistan.

Langfredag-samling utenfor en av de katolske kirkene i Youhanabad i Lahore i Pakistan.  


Etter flere store terrorangrep mot kirker og mot den kristne bydelen i 2015 og 2016 og etter at terrorangrep ble avverget i påsken 2017, var sikkerhetstiltakene strenge.

– Kristne i Pakistan har en sterk tro, sier Sajid Christopher Paul i Human Friends Organization, Stefanusalliansens partner.

Vanskeligere var det i delstaten Telangana i India. Der ble fire kristne, inkludert kona til en kirkeleder, tiltalt for å såre «religiøse følelser» da de delte ut traktater under en påskeprosesjon, melder World Watch Monitor.

I Qaraqosh i Irak var det påske for første gang på hjemstedet etter 2014 for kristne som nå har vendt tilbake etter at IS invadert deres hjem sommeren 2014 og innførte kalifatet, melder World Watch Monitor.

Lørdag 7. er det påskeaften og søndag er det påskedag i de ortodokse kirkene rundt i verden. I år kommer de ortodokses påske en uke etter den katolske og protestantiske påsken, senest i fjor falt de to påskefeiringene sammen i tid. Be for dem som feirer påske denne helgen.

 

Påskegudstjeneste i Youhanabad i Lahore. Foto: HFO

Palmesøndag i Lahore. Foto: HFO

Påskenattsgudstjeneste i Youhanabad, Lahore, Pakistan. Foto: HFO

AKTUELT

Abid Raja står opp for Asia Bibi og mot blasfemilova i Pakistan. Eg hadde gjerne sett Qassam Ali delta i fakkeltoget vårt då vi i Oslo 12. november også kjempa for at Asia Bibi faktisk skal bli fri, skriv Johannes Morken.

Blasfemilov og ekstremistisk hat

Norsk-pakistanske Qasim Ali tok i haust til orde for å forby karikaturar av profeten Muhammed. Han påsto at dette vil hindra radikalisering. Det er med respekt å melda tøv.

I Myanmar bur dei etniske og religiøse minoritetane i dei fattigaste delstatane.

Når barn betaler forfølgelsens pris

I en rekke land lider barn på grunn av sin egen tro, eller de straffes for foreldrenes tro. «Vi utsettes for mental tortur», sier minoritetsbarn i Pakistan i en fersk og oppskakende rapport.

PROSJEKT