Initiativtaker Toralill Sjaavaag utenfor Brukt & Bra i Veggli i Numedal.

Initiativtaker Toralill Sjaavaag utenfor Brukt & Bra i Veggli i Numedal.  


I Veggli i Buskerud har en ung idealist startet opp bruktbutikk til inntekt for Mamma Maggies arbeid på Søppelfjellet i Kairo.

Initiativtaker Toralill Sjåvåg startet opp butikken i desember i fjor, og har nå samlet inn rundt 150 000 kroner til formålet. Det er imponerende!

Formålet ble valgt etter en gjennomgang av norske misjonsblader. Toralill forteller:

– Jeg satte meg ned og bladde i misjonsbladene, rett og slett, og jeg kjente til Stefanusalliansen og Mamma Maggies arbeid. Det føltes helt riktig å lande på dette, fordi det ville være et samlende formål på tvers av kirkesamfunn her hjemme, og fordi det kommer til en gruppe som så åpenbart trenger hjelp. Det gir også mening å støtte kristne i Midtøsten.

Da det nærmet seg åpning av butikken den 7. desember i fjor, var hyllene ennå tomme. I løpet av få uker ble butikken fylt opp med klær, bøker, porselen, leker og andre duppeditter fra velvillige givere fra lokalmiljøet og omegn. I dag holder butikken åpent tre dager i uka ved hjelp av en gjeng frivillige med Toralill i spissen.

– Hvis det er noen der ute som har drømt om noe lignende, vil jeg si: Kast dere uti det! Det er lite kapitalintensivt, så man kan alltids prøve, og heller ha loppemarked og selge seg ut om det ikke går. Men jeg har inntrykk av at slike steder stort sett klarer seg fint. Det er bare å ta kontakt med meg om noen har spørsmål om oppstart og drift av bruktbutikk!