Det finnes kristne også på Den arabiske halvøy, men de kan ikke være åpne om det.

Det finnes kristne også på Den arabiske halvøy, men de kan ikke være åpne om det.  


Jackie lå på sykehus og trodde hun skulle dø. Inni seg ropte hun til Gud etter hjelp. Da møtte hun Jesus i en drøm, forteller hun.

Jackie kommer fra et av de mest lukkede landene på Den arabiske halvøy. Der hun kommer fra er det farlig å si at man har Jesus i hjertet, derfor kan vi ikke fortelle hennes egentlige navn. Faren var overgitt muslim, mens moren kom fra en nominell kristen bakgrunn fra et annet land i Midtøsten.

– Min far døde da jeg var liten. Siden han var muslim og vi bodde i et strengt muslimsk land, ble jeg oppdratt som muslim. I 1991 kom krigen, som betegnede nok ble kalt «ørkenstorm». Krigen fikk store konsekvenser for de fleste land i regionen og snudde opp ned på livet for mange.

Krigen gjorde at Jackie kom i kontakt med nye mennesker, blant annet en amerikansk sykepleier som besøkte dem hjemme.

– Hun viste oss mye godhet, og vi fikk et nært forhold til henne. En dag vi ble invitert hjem til henne, fikk vi høre om Jesus. Da våknet det noe i min mor fra barndommen, en tro hun for lenge siden hadde forlatt.

Måtte bli muslim

Når en kvinne gifter seg med en muslim, må hun også anta hans tro. Derfor hadde Jackies mor levd som muslim i mange år. Hun ble sterkt berørt av det hun hørte om Jesus, og av kjærligheten som den amerikanske sykepleieren viste dem.

– Dette gjorde at mor kom til tro på evangeliet og ble døpt. Hun ble helt forandret. Før var hun analfabet og kunne ikke lese, men hun fikk en så sterk tørst etter å lese Bibelen, at hun nærmest tvang oss barna til å lære henne å lese. Hun lærte seg å lese boken som betydde så mye for henne, men hun leste bare Bibelen, ikke noe annet. Dette gjorde sterkt inntrykk på oss barna.

Ettersom mannen var død, ønsket Jackies mor å komme nærmere sin egen familie.

– Vi flyttet tilbake til landet der min mor ble født. Her var det en kristen minoritet, slik at det var mulig for mor å praktisere sin kristne tro. Tidligere kunne hun ikke gå i kirken, men nå var det mulig. Det ble min oppgave å kjøre henne til kirken, siden hun ikke selv kjørte bil.

Jackie begynte også selv å søke etter religiøse svar.

– Jeg dro til en annen kirke enn den min mor brukte å gå til, men holdt fast ved min muslimske tro, som jeg var oppdratt til. Pastoren i denne kirken fortalte meg at mange muslimer nå hadde kommet til tro på Jesus, uten at det gjorde noe inntrykk på meg. Jeg fikk med meg en kassett med vitnesbyrdet til en sjeik som var kommet til tro på evangeliet.

Ble ateist

Jackie søkte både i kristendom og islam uten å finne tilfredsstillende svar. Det hele endte med at hun ble ateist, men hun fortsatte likevel å kjøre moren til kirken.

– Jeg hørte av og til på pastorens undervisning. En gang fortalte han om universet, og hvor usannsynlig det var at alt som er, skulle bli til av seg selv. Plutselig gikk det opp for meg at Gud snakket til meg gjennom denne pastoren, og jeg ble overbevist om at Gud finnes.

Jackie kunne ikke lenger kalle seg en ateist, men hva var hun da?

– Jeg sa: «Ok, Gud. så er du der likevel, men jeg vet ikke hvem du er. Jeg vet du er sannhet, men jeg kan ikke finne deg. Ikke fortell meg at jeg må lese Koranen eller Bibelen. Jeg vet at du viste deg for folk i andre tider. Jeg kjenner de hellige skriftene, jeg forstår Koranen, jeg går til kirken og forstår alt de sier. Det er ikke nok. Jeg trenger å bli berørt av deg. Vis deg for meg!»

Fikk angst

Ikke lenge etter ble Jackie innlagt på sykehus. Legen skulle gi henne en anestesisprøyte, men hun ble plutselig redd for det som skulle skje.

– Jeg, som ikke er særlig engstelig av meg, fikk angst. Jeg ble veldig redd for at en engel skulle komme og ta sjelen min mens jeg var bedøvet. Legen kom og skulle til å sette sprøyten, men jeg ba ham vente litt. Jeg trengte å be litt før jeg var klar. Så jeg sa til Gud: «Jeg tror jeg skal dø. Hvis jeg ikke kommer til deg, så ikke la meg dø. Hvis jeg kommer til deg, er det ok å dø.»

Legen satte sprøyten, og Jackie sovnet.

– Da kom Jesus til meg i en drøm. Han sa: «Jeg er veien, sannheten og livet.» Da jeg en stund etter våknet og kom til meg selv, følte jeg veldig sterkt at det var en i rommet sammen med meg. Helt fysisk. Jeg snudde meg for å se denne personen. Jeg så ingen, men visste at det var Jesus som var der sammen med meg.

Da sa Jackie: «Jeg vil leve for deg, Jesus, resten av mitt liv. Jeg vil tjene deg og jeg vil lese Bibelen for å bli bedre kjent med deg.»

– Den største forskjellen på livet mitt før og nå, er at jeg nå kjenner Jesus.

For ett år siden giftet Jackie seg. Like etter fikk hun en ny kamp å kjempe. Hun hadde fått kreft.

– Jeg fortalte om troen min til en muslimsk venninne. Hun mente jeg burde sette Gud på prøve og forlange at han helbredet meg, hvis det er slik at han har helbredet andre. Det er ok for meg om jeg ikke blir helbredet og må dø, men hva vil mine muslimske venner si? Dem jeg har fortalt om troen min til, vet at jeg forlot islam for å følge Jesus. Nå kan de komme til å si at jeg fulgte Jesus, men at han forlot meg.

MAGASINET STEFANUS 2-2016
 

AKTUELT

Sekker med ris og kanner med olje holder liv i sultne.

Mat og tro i krigens redsler

Midt i verdens verste humanitære katastrofe kommer mennesker til kristen tro i Jemen. Fra et annet land i Midtøsten får noen hundre av dem åndelig støtte – og hjelp til ikke å sulte i hjel. 

PROSJEKT