Sonia opplevde en kristen jentes verste skrkek i Pakistan: Hun ble bortført, tvangskonvertert og tvangsgiftet.

Sonia opplevde en kristen jentes verste skrkek i Pakistan: Hun ble bortført, tvangskonvertert og tvangsgiftet.  


Minst 300 kristne og 400 hinduistiske jenter blir kidnappet, tvangskonvertert og tvangsgiftet i Pakistan hvert år. Her forteller «Sonia» sin historie til Stefanusalliansens Thea Elisabeth Haavet:

«Jeg hadde det godt og studerte fysikk i Lahore. Målet mitt var en doktorgrad. Jeg elsker å studere. Faren min døde for lenge siden, men jeg har et tett forhold til mor og mine to brødre. Jeg var eneste kristne på instituttet. Troen min var nok årsaken til at jeg ble bortført – slike overgrep rammer spesielt jenter fra minoritetsgrupper.

Jeg kjente til familien til mannen som kidnappet meg – de bor bare fem minutter unna hjemmet vårt. En dag ringte søsteren hans og sa at moren min var veldig syk, og at de skulle hente meg på studenthjemmet der jeg bodde. Mors telefon var slått av, så jeg ble bekymret. I bilen ba jeg om drikke. De hadde puttet noe i vannet, så det neste jeg husker er at jeg var i huset deres. Familien truet med pistol og slo meg i ansiktet. De sa jeg måtte konvertere til islam ved å fremsi den islamske trosbekjennelsen. Jeg er født og oppvokst som kristen, og ønsker å leve som det. Men jeg turte ikke nekte.

Human Friends Organisation (HFO) støttes av Stefanusalliansen og hjelper ofre for blant annet tvangskonvertering. 

Tvangsgiftet

Etter tvangskonverteringen ville de drepe broren min dersom jeg ikke giftet meg med kidnapperen. De sa broren min var i deres varetekt, så jeg våget ikke stå imot. I huset til søsteren hans i en annen by måtte jeg gjøre husarbeidet. De mishandlet meg. Jeg fikk ikke ringe eller møte andre enn dem. Jeg var redd jeg aldri kom til å få se familien igjen – og de var veldig bekymret. I mer enn en måned var jeg slave. En dag da bare kidnapperens bestemor var hjemme, listet jeg meg ut. Jeg hadde akkurat penger til en bussbillett og til å ringe mor fra en telefonboks.

Frykt

Av redsel våget ikke mor å politianmelde saken. Men kidnapperen gikk rettens vei. Han påsto at kona hans illegalt ble holdt hos en kristen familie. Han anklaget også min mor og mine brødre for å ville drepe meg. Heldigvis fikk vi hjelp fra en kristen advokat fra Human Friends Organisation. På tre måneder klarte han å få ekteskapet rettslig annulert. Han har truet med å drepe både meg og familien hvis jeg ikke returnerer. På vei til butikken en gang i fjor sommer stoppet overgriperen min mor – han forbannet og truet henne. Like etter kom han og noen venner hjem og truet henne på livet. Overgriperen er ikke straffet, og jeg får ikke beskyttelse. Pakistan slår ikke ned på den muslimske majoriteten.

 Snudd livet

Kidnappingen har snudd livet mitt. Jeg har ikke vært utenfor dørene på to år, i daglig frykt for at kidnapperen vil kaste syre på meg, drepe meg eller bortføre meg igjen. Jeg er bundet til huset. Drømmen min er å flytte til et trygt land og fortsette utdannelsen. Jeg ber Gud hjelpe meg til et normalt liv igjen.’

 

Støtt kampen for kvinners trosfrihet

Vil du støtte våre partnere som kjemper for verdighet for kvinner, som  ‘Sonia’.

Gi en gave

AKTUELT

PROSJEKT