Se filmen av Simone som får nye sandaler

 

Dette får dere være en del av

I utkanten av Egypts hovedstad, Kairo, ligger «søppelbyen». Tusenvis av mennesker bor i søppel og lever av søppel. Et stort antall av disse er barn.

Dette er et område myndighetene helst ikke vedkjenner seg.  Men menneskene som bor der, gjør et samfunnsnyttig og viktig arbeid.

Om natten henter far søppel fra byen. Om morgenen sorterer mor og barn nattens «fangst». Kanskje finner de noe som kan brukes eller selges? Kanskje finner de noe som kan mette magen? For å avhjelpe den verste nøden for barna, satser organisasjonen Stefanusbarna – som Stefanusalliansen støtter – systematisk på å etablere og drive barnehager. De siste årene har de også startet skoler.

Her drives det et stor humanitært og kristent arbeid som ledes av Mama Maggie. De vet at jo tidligere barna kan tas ut av slummen, jo bedre liv kan de få. Døren inn til barnehagen er døren inn til et annerledes liv der barna kan håpe på en bedre fremtid. Dette skjer gjennom personalets holdning og handling, og ved at barna får høre om en Gud som elsker dem. I Norge finnes det nå over titalls Stefanusvenner som enten er vennskapsbarnehager eller barnas misjonsprosjekt i en barnegruppe. Dette er grupper som har knyttet seg til et spesielt engasjement for disse barnehagene i den fattige «søppelbyen».

Barna i Kairo ønsker seg enda flere Stefanusvenner – bli med!

Som Stefanusvenner får dere:

  • Plakat med bilde av Stefanusbarna
  • Pedagogisk opplegg med tips til samlingsstunder og aktiviteter
  • Små historier og film for barn for å lære mer om barna i søppelbyen
  • Spesiell takk rettet mot barn, når dere har samlet inn penger
  • Gi tilskudd til driften av barnehagene i Kairo
  • Hjelpe til med å etablere nye barnehager
  • Være med å gi barna en bedre fremtid

Gi norske barn et innblikk i hverdagen for barna i «søppelbyen» og forståelse av hvordan man kan hjelpe andre – og også være venner med barn i andre land selv om mye er ulikt.

Har du spørsmål? Bruk kontaktskjemaet til høyre. 
 

Jeg vil vite mer

Jeg vil gjerne vite mer om vennskapsbarnehage og barnegruppe gjennom Stefanusalliansen.