Iranske kristne ber om forbønn for tre medlemmer av Church of Iran. De tre ble arrestert i byen Rasht 23. februar. Tjenestemenn fra Revolusjonsgarden (kjent som "Sepah") raidet to huskirker lørdag kveld og arresterte Babak Hosseinzadeh og Mehdi Khatibi. Det er Middle East Concern som melder dette.

Samme dag ble Behnam Akhlaghi også innkalt til sikkerhetstjenestene i byen, arrestert og varetektsfengslet. Alle treholdes for tiden i varetektsceller hos Sepah i Rasht. Disse arrestasjonene kommer like etter at Kamal Naamanian, Mohammed Vafada og Shahrooz Eslamdous ble arrestert 15. februar. Deres pastor, Matthias Haghnejad, ble arrestert 10. februar.

Khalil Dehkanpour og Hossein Kadivar, også medlemmer av Church of Iran (en kirke med en ukonvensjonell forståelse av treenigheten), ble arrestert i slutten av januar. Khalil og Hossein er blitt transportert til Lakan fengsel i påvente av en rettsbehandling.

Venner av de ni fangene ber om forbønn for at:

• De vil stå fast under forhør og fengssling, kjenne Herrens styrke og oppmuntring, og at de snart vil kunne komme hjem igjen.

• Deres familier og venner vil bli trøstet i den ubehagelige situasjonen

• Kirker i Rasht ikke vil bøye seg for frykt, men bli styrket og forbered

• Iranske myndigheter vil slutte å angripe kristne og andre religiøse minoriteter.

Før jul ble over 100 konvertitter i Iran arrestert. 

Forbønn
Den 13. februar ba Middle East Concern om forbønn for Simin Soheili og Yaser, kristne konvertitter som ble holdt i Evin-fengselet iTeheran, siden 30. januar 2019. – Vi er glade for å rapportere at Simin ble satt fri 14. februar, men betingelsene for frifivelsen er ikke kjent, melder Middle East Concern.

Christian Solidarity Worldwides (CSW) direktør Mervyn Thomas sier: «Angrepene i Rasht er de siste i en forsterket kampanje av undertrykkelse av kristne. Disse kristne utsettes for grove anklager bare fordi de utøver sin rett til å praktisere sin tro på en fredelig måte. Mange flere blir straffet for sin tro som de utøver i samsvar med artikkel 18 i den internasjonale konvensjonen om sivile og politiske rettigheter, som Iran har anerkjent.  CSW oppfordrer de iranske myndighetene til umiddelbar og ubetinget frigivelse av alle som er blitt arrestert eller fengslet urettferdig. Disse arrestasjonene og dommene utgjør en alvorlig overtredelse av den iranske grunnloven, samt av Irans internasjonale folkerettslige forpliktelser.»

Minoriteten bahai forfølges på samme måten som muslimer som har konvertert til kristendommen.

AKTUELT

PROSJEKT