Søster Theodora sammen med Torbjørg Torp-Nilsen i Holmlia kirke i Oslo.

Søster Theodora sammen med Torbjørg Torp-Nilsen i Holmlia kirke i Oslo.  


Prosjektet er i samarbeid med Hans Olav Baden og Torbjørg Torp-Nilsen i Holmlia menighet i Oslo. Det er et opplegg med åtte selvstendige enkeltsamlinger som kan settes sammen til én oppsetning.

Idéen fikk Torp-Nilsen hos Stefanusalliansens partnere Mama Maggie og biskop Thomas i Egypt. I Holmlia er det laget et stort iotakors. Det er laget på en sponplate, med søppel i ulike farger – etter inspirasjon fra Mama Maggies arbeid i Kairos «søppelby». I Kairos «søppelby» bor og arbeider foreldre og barn for å livnære seg av søppel som de kan foredle og selge. I Holmlia ble norsk søppel altså brukt til å lage et bønnekors.

Søster Theodora, nonne på Anafora i Egypt, besøkte Holmlia kirke i høst med sitt iota-kors rundt halsen. Det skapte begeistring blant barna som har laget det store iota-korset.

AKTUELT

Ed Brown kaller terroren på Sri Lanka påskedag for «avskyelig og sjokkerende».

– Avskyelig og sjokkerende

Minst 290 er drept i terror mot kirker og hoteller på Sri Lanka påskedag. 500 er skadet. Stefanusalliansens Ed Brown fordømmer angrepene.

Mange indiske kristne ber krossen med ein risiko vi ikkje tek.

Trusfridom i lukkeland

Retten til å samlast på det som seinare blei bedehus og frikyrkjer, vart kjempa fram i ein hard og brutal strid. Den same kampen står under heilt andre himmelstrøk i dag.