Asia Bibi har vært dødsdømt siden november 2010, for påstått blasfemi.

Asia Bibi har vært dødsdømt siden november 2010, for påstått blasfemi.  


Pakistans høyesterett frikjente Asia Bibi onsdag, melder den pakistanske avisen dawn.com. Anken fra 2015 mot dødsdommen er godtatt.

LES MER I DENNE SAKEN: ET MIRAKEL HAR SKJEDD

Dommen fra høyesterett og dommen fra en lavere rett er omgjort, opplyste sjefen for Pakistans høyesterett (Chief Justice) Mian Saqib Nisar. Han fortalte at Asia Bibi vil bli satt fri umiddelbart dersom hun ikke har andre saker imot seg i retten. Avisen melder at hun derfor vil bli satt fri umiddelbart.

Pakistans høyesterett i Islamabad varslet tirsdag kveld at dommen i ankesaken mot dødsdømte Asia Bibi skulle komme onsdag morgen klokken 09.00 i Islamabad i Pakistan – klokken 05.00 norsk tid onsdag morgen.

– Jeg er svært trygg på at hun blir frikjent i morgen. Folk ber og faster for henne i hele verden. Hun er uskyldig og et offer for forfølgelse. Jeg tror at hun blir frikjent og satt fri, og jeg ber om at hun får leve lykkelig sammen med sine døtre og sin familie, uttalte Sajid Christopher Paul i Human Friends Organization (HFO).

Men Sajid sa at han er urolig for sikkerheten for Pakistans kristne. Ekstreme islamistiske partier gjennomførte 12. oktober demonstrasjoner med krav om at Asia Bibi må henges og med trusler mot hennes støttespillere og mot dommerne.

– Vi har allerede levert en søknad til politiet i Punjab-provinsen og de har forsikret om at de vil beskytte kristne. Det er stort behov for forbønn for Asia Bibi og for sikkerheten til Pakistans kristne, sier Sajid Christopher Paul til Stefanusalliansen tirsdag kveld.

AKTUELT

PROSJEKT