Esko startet som bibelsmugler som 14-åring. Bruk hans historie til å reflektere rundt din egen tro.

Esko startet som bibelsmugler som 14-åring. Bruk hans historie til å reflektere rundt din egen tro.  


Den finske bibelsmugleren Esko smuglet bibler over Jernteppet til landene i Øst-Europa og smugler fortsatt bibler.  Han startet som 14-åring sammen med faren og allerede da opplevde han sitt første politiavhør. Han er like engasjert i dag.

Historien hans er fortalt i flere video-episoder, og det er laghet et samtaleopplegg. Bruk dette gjerne over flere dager.
 

Modig tro – enn bibelsmuglers historie1

Bibelsmugleren Esko spurte Gud hva slags planer han hadde for ham. Tør du å spørre om det samme? Se filmen og reflekter rundt disse spennende spørsmålene.
Last ned samtaleopplegget
• Se video 1: Kallet

 

I nattens skjul – en bibelsmuglers historie 2

Hvordan har din familie påvirket deg i din troshistorie? For bibelsmugleren Esko var det helt normalt å ha mange hemmeligheter i sin egen familie. Se video og reflekter rundt hvordan dette er i ditt liv.
• Last ned et samtaleopplegg.
• Se video 2: I nattens skjul

 

Farlig arbeid – en bibelsmuglers historie 3

Hvor langt ville du går for å få tak i et bibel, hvis du levde i et land der det var forbudt? Bibelsmugleren Esko forteller om hva han risikerte for å levere dem.  Se video og tenk rundt dette.
• Her kan du laste ned et samtaleopplegg
• Se vidoe 3: Farlig arbeid

 

En større makt – en bibelsmuglers historie 4

Har du opplevd å be for noe, og så bli overrasket over bønnesvaret? Bibelsmugleren Esko opplevde at Gud hadde en større plan enn hans fantasi. Se video og reflekter rundt bønnesvar og Guds storhet.
• Last ned samtaleopplegget
• Se video 4: En større makt

 

En dyrebar bok – en bibelsmuglers historie 5

Hvordan ville det ha endret livet ditt hvis du ikke hadde tilgang til Bibelen? Esko forteller om hvor desperate kristne var etter å få tak i en bibel i Romania i kommunisttiden, da det var stor mangel på bibler. Se video og reflekter rundt dette.

Last ned samtaleopplegget

Se video 5: En dyrebar bok