Samarbeidsrådet for tros- og livssynsamfunn arrangerte fredag en støttemarkering etter New Zealand-terroren

Samarbeidsrådet for tros- og livssynsamfunn arrangerte fredag en støttemarkering etter New Zealand-terroren  


Bak støttemarkeringen i Oslo stod Samarbeidsrådet for Tros- og Livssynsamfunn (STL). Terrorangrepet kostet 50 menneskeliv.

– Terroren mot muslimer i Christchurch har rystet oss, og dette er en tid for å stå sammen mot ondskapen, sier generalskretær Ed Brown.

Støttemarkeringen fant sted utenfor moskeen Islamic Cultural Centre i Oslo. Her var representanter for bredden av Livssyns-Norge – representanter for Kirke-Norge, det jødiske samfunn, human-etiske ledere, bahaier og andre.

Britt Strandlie Thoresen, styreleder i Samarbeidsrådet for Tros- og Livssynssamfunn, Erhard Hermansen, leder for Norges Kristne Råd og generalsekretær Ed Brown i Stefanusalliansen. Foto: Elisa Chavez

 

Fredag sto New Zealand stille i to minutter for å minnes de 50 som ble drept i terrorangrepet som rammet Christchurch for en uke siden.

I Hagley Park rett ved moskeen Al Noor samlet flere tusen mennesker seg til minnestund og fredagsbønn etter angrepet som kostet 50 mennesker livetforrige fredag. Blant dem statsminister Jacinda Ardern.

– New Zealand lider med dere. Vi er ett, sa statsminister Jacinda Ardern.

Minnestunden og fredagsbønnen i Christchurch ble sendt på TV over store deler av verden.

– Jeg ser ut og ser all kjærligheten og lidenskapen i øynene til tusenvis av medmennesker her på New Zealand og fra hele verden. Denne terroristen forsøkte å rive oss fra hverandre med en ond ideologi som har revet verden fra hverandre. Men i stedet har vi vist at vi ikke lar oss knekke, sa imam Gamal Fouda.

Ifølge NTB har lokalavisen The Press i Christchurch og Canterbury hadde fredag ryddet forsiden og hadde kun et ord skrevet der, på arabisk: Salam – fred. Under sto navnene på de 50 ofrene for gjerningspersonen som gikk til angrep under forrige ukes fredagsbønn.

AKTUELT