Ed Brown kaller terroren på Sri Lanka påskedag for «avskyelig og sjokkerende».

Ed Brown kaller terroren på Sri Lanka påskedag for «avskyelig og sjokkerende».  


Generalsekretær Ed Brown i Stefanusalliansen sier: 
– Dette er et avskyelig og sjokkerende angrep på sivile, åpenbart for å skape kaos og frykt. Vi uttrykker vår dypeste medfølelse og sorg. Vi som i fred og frihet feirer oppstandelsens håp på en påskedag, står sammen med de mange som fikk påskefreden brutalt ødelagt - enten de var kirkegjengere eller turister på Sri Lanka. Vi står sammen i bønn og i protest mot ondskapen, med et sterkt krav om at de ansvarlige må stilles til ansvar for ugjerningene og at freds- og forsoningsarbeidet kan fortsette, sier Brown.

Erkebiskopen av Colombo maner til ro.

Christian Solidarity Worldwide fordømmer terroren.

- CSW uttrykker våre dypfølte kondolanser til alle de som mistet sine kjære på hoteller og i kirker under angrepene påskedag, en av de mest hellige dager i den kristne kalenderen. Vi fordømmer disse brutale angrepene og oppfordrer myndighetene på Sri Lanka til å etterforske og straffe de ansvarlige for angrepene straks. Vi står i solidaritet med ofrene for ofrene og de overlevende, sier CSW-leder Mervyn Thomas.

Myndighetene på Sri Lanka misteker at en islamistgruppe står bak terroren, trolig med internasjonal hjelp, skriver flere medier, som Aftenposten.

Kristne i flere land – som Pakistan, Nigeria og Egypt – er de siste årene rammet av terror nettopp i påsken og på andre høytidsdager.

AKTUELT