(Saken er oppdatert 14.9. med at flyktningene er komme i sikkerhet i Pakistan, se nede i saken

 

Ali som er student hos Pars Theological Centre, gjorde først et mislykket forsøk på komme seg til Pakistan. Søndag 5. september lyktes han på andre forsøk.

– Ali kalte dette er mirakel da han varslet oss, sier pastor «Ron» i Pars til Stefanusalliansen.

– En gruppe med andre kristne afghanere var med ham, legger «Ron» til.

Ali er student hos det teologiske senteret som først og fremst utdanner ledere for iranske husmenigheter.

Inne i Pakistan forteller Ali og de andre at de er redde. De mangler penger, de har foreløpig intet sikkert sted å oppholde seg og de frykter å bli arrestert av pakistansk politi og kastet ut av landet.

Derfor ber de om forbønn.

Men 13. september kommer en oppdatering: Nå er Ali og de andre kommet til Pakistans hovedstad, Islamabad. Der skjules de i et skkert hus av noen kristne.

Gjemmer seg
To andre Pars-studenter i Afghanistan gjemmer seg i Afghanistan, urolige og spente på hva som vil skje under Taliban. Er det stille før stormen?

Flere kilder melder til Stefanusalliansen at kristne i husmenigheter brenner bøker og annet kristent materiell, i frykt for at Taliban skal komme på døra.

En annen av Stefanusalliansens kilder sier at de vet om en kristen afghaner som skal ha kommet seg ombord på et fly til Norge.

Frykt for terror i Pakistan
Stefanusalliansens partner i Pakistan, Sajid Christopher, melder fra Lahore at kirker i landet styrker vaktholdet på grunn av frykten for at Taliban skal inspirere sin pakistanske venn, Teheerek-i-Taliban, til terror i Pakistan.

Den svenske avisen Dagen har intervjuet en pastor på grensen til Pakistan. Han fortalte før helgen at han visste om 290 kristne som hadde kommet seg over den veien.

 

AKTUELT