Asia Bibi er dømt til døden for blasfemi. Norske venner sender oppmuntringer til henne.

Asia Bibi er dømt til døden for blasfemi. Norske venner sender oppmuntringer til henne.  


I november 2010 ble Asia Bibi dømt til døden for å ha fornærmet profeten Muhammed. Det hele startet med en krangel på arbeidsplassen. Bibi hevder at blasfemianklagene er en hevnaksjon fra hennes kolleger og at hun er uskyldig. Hun anket dommen umiddelbart, men så langt har ingenting skjedd. Mens rettsprosessen trekker ut, lider Bibi under vanskelige forhold og er blitt utsatt for vold i fengselet.

Oppmuntringshilsen.   Gjennom Stefanusalliansens appelltjeneste oppfordret vi til å sende Asia Bibi en julehilsen til oppmuntring i en tøff hverdag i fengselet. Gledeligvis var det mange som fulgte oppfordringen. Ed Brown (bildet), menneskerettighetsrådgiver i Stefanusalliansen, sier:

– Jeg har akkurat fått melding fra vår kontakt i Pakistan, som per i dag har mottatt 607 oppmuntringskort fra Norge. Disse blir overlevert til Asia Bibi i fengselet, og det er naturligvis en stor oppmuntring for henne. Det viser henne på en enkel, men konkret måte at hun ikke er glemt. Folk over hele verden, også i «det fjerne Norge», følger saken hennes og viser medfølelse i den svært vanskelige livssituasjonen hun er blitt tvunget inn i.

Falske anklager.   Misbruk av blasfemilovene er dessverre et kjent fenomen i Pakistan. Ifølge vår partnerorganisasjon Christian Solidarity Worldwide bygger nesten alle blasfemisakene på falske anklager. To pakistanske politikere, guvernør Salman Taseer og minoritetsminister Shahbaz Bhatti, ble begge drept i fjor, etter at de offentlig støttet Asia Bibi og gikk inn for å fjerne blasfemilovene.

– Tusen takk til hver enkelt som har sendt kort til Asia Bibi! Kortene deres når helt frem og er til stor oppmuntring. Det nytter å bry seg, avslutter Ed.

AKTUELT

PROSJEKT