Imran Khan, valgvinner i Pakistan, sikret mange unge stemmer. Her er hans twitter-konto.

Imran Khan, valgvinner i Pakistan, sikret mange unge stemmer. Her er hans twitter-konto.  


Imran Khan (65) som ser ut til å sikre seg valgseieren i Pakistan med sitt parti Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), vant mange unge stemmer da han beseiret partiene til de to mektigste pakistanske familiedynastiene.

– Unge i Pakistan vil ha forandring, og Imran Khan har ikke vært innblandet i korrupsjon. Derfor har mange unge stemt på ham med håp om forandring, sier Sajid Christopher Paul. Han leder Human Friends Organization, Stefanusalliansens partner sider 2014.

Khans største utfordrere klager på gjennomføringen av valget og på påståtte feil i opptellingen – at deres representanter ikke fikk være med i slutt-tellingen før resultatene ble lagt frem. Christopher tror ikke de mindre feilene som kan påvises, har hatt noe å si på det samlede utfallet av valget.

Blasfemilov
Imran Khan rykket et par uker før valget ut med sterk støtte til Pakistans blasfemilov, artikkel 295c.

– Vi støtter artikkel 295c og vil forsvare den, sa Imran Khan i et møte med islamske ledere i Istanbul 7. juli.

Denne paragrafen åpner for dødsstraff for all nedsettende omtale av profeten Muhammed og Koranen.

Meget få politikere våger å kritisere blasfemiloven. Den siste fremtredende politikeren som gjorde det, var senator Salman Taseer. Han ble drept i 2011. Et nytt parti ble dannet for å være drapsmannens minne – Tehreek-e-Labbaik (TLP). Partiet vant i dette valget to plasser fra Karachi.

Økende hysteri rundt blasfemiloven har ført til forsterkede angrep mot minoriteter, falske anklager om blasfemi og minst 69 mord siden 1990, skriver The Guardian.

Salman Taseers sønn Shahbaz Taseer sier til avisen: «Min far var en helt. Han ville forandre denne barbariske loven. Imran Khan er en feiging. Han støtter mordere og mobbens vold. Denne loven forfølger mennesker, dette er ikke respekt for profeten, sier Shahbaz Taseer.

Asia Bibi

Hva den tidligere cricket-stjernen Imran Khan i dag mener om saken mot den kristne kvinnen Asia Bibi, som er dødsdømt for blasfemi, vet vi ikke. Men i 2010, like etter at hun fikk dødsdommen, uttalte Imran Khan at han mente hun var uskyldig dømt.

– Tre dager før valget i år gav Khan uttrykk for at han vil beskytte religiøse minoriteter. Jeg håper at han står ved det. Men det er viktig at vi som kjemper for menneskerettighetene, fortsetter presset slik at han og andre skal beskytte religiøse minoriteter, sier Sajid Christopher Paul.

– Vi ønsker et progressivt og tolerant Pakistan med religionsfrihet, sier han.

Uklart
Hva som skjer i saken mot Asia Bibi er uklart. Hun venter på at hennes sak skal komme opp på nytt for høyesterett. I april gikk det rykter om at saken ville komme opp i sommer.

– Dette var rykter. Ingen dato er satt, sier Sajid Christopher Paul.

Støtt kampen for trosfrihet i Pakistan

Vår partner Human Friends Organization, ledet av Sajid Christoper Paul, kjemper for minoriteter og mot blasfemilov. Vil du støtte deres kamp? Merk gaven: Pakistan

Gi din støtte

AKTUELT

PROSJEKT