Bibelskoleelever fra årets team i Beirut i full aktivitet for flyktningbarn fra Syria.

Bibelskoleelever fra årets team i Beirut i full aktivitet for flyktningbarn fra Syria.  


Elena Teigen (18) fra Kongsberg, Ingunn Hauge (19) fra Sotra, Peder Skjeldal (20) fra Holmestrand og Ragnhild Nilsen (19) fra Sotra er studenter ved Bibelskolen i Grimstad. I vinter var de på team i Beirut i samarbeid med Stefanusalliansen.

– Det er spennende å arbeide i et land så nær Syria og som derfor er midt oppi flyktningkrisen. Vi får lære mer om flyktninger og hvordan vi kan elske dem og integrere dem. Dette vil vi ta med oss hjem til Norge, sier de entusiastiske ungdommene.

Vokst
De arbeider i baptistkirken Resurrection Church Beirut, Stefanusalliansens partner. De arbeider i en barnehage, på kirkekontoret, i et program som gir skoleerstatning for syriske flyktninger som ikke har fått skolegang. To av dem driver også et sosialt tilbud to ganger i uka, for barn som ikke har skole.

Vi møter barn som ikke vet hvordan de leker normalt. De har bare fått se konflikt.

Bibelskoleelever etter opphold i Beirut

 

Ragnhild Nilsen sammen med flyktningbarn fra Syria.

– Det gjør inntrykk å se barnas traumer gjenspeilt i oppførselen deres. Noen barn vil ikke smile, noen vil bare slåss. Noen barn vet ikke hvordan de leker normalt. De har bare fått se konflikt. Det gjør inntrykk å se hvordan møtet med Jesu kjærlighet forandrer familier. Vi møter mange flyktninger som har kommet til tro på Jesus etter at de kom ut fra Syria.

Ikke det samme
Møter med flyktninger hjemme i Norge blir ikke det samme som før de dro hit, sier teamet.

– Kunnskapen, erfaringen og innsikten vår om deres bakgrunn og kultur gir oss visdom til å handle i kjærlighet. Vi har lyst til å lære mer, møte flere flyktninger og høre historiene deres. Vi har dessuten fått se mer av hvordan Gud virker i verden, og vårt personlige forhold til Ham har utviklet seg. Det påvirker vår tro for resten av livet, sier de.

FØRST PUBLISERT I MAGASINET STEFANUS 3-2018. MAGASINET KOMMER SJU GANGER I ÅRET OG ER GRATIS. BESTILL ABONNEMENT HER

Ingunn Hauge sammen med flyktningbarn fra Syria.

Vil du reise neste år?

Du kan bli med på team til Midtøsten neste skoleår. Teamet sendes fra Bibelskolen i Grimstad. Det er plass til flere.

Linjen heter World Wide Walk, og temaet er Midtøsten. Opplegget for skoleåret er 4,5 måneder forberedelse og undervisning på Bibelskole i Grimstad og et like langt teamopphold ute – i Jordan sammen med Bibelselskapet og i Beirut i Libanon sammen med Stefanusalliansens partner, Resurrection Church.

Les mer 

AKTUELT

PROSJEKT