Arkemandritt Emanuel Youkhana leder Capni

Arkemandritt Emanuel Youkhana leder Capni  

Stefanusalliansen har inngått en avtale med hjelpeorganisasjonen Capni – Christian Aid Program Northern Iraq. Stefanusalliansen skal bistå med å skaffe arbeidsplasser i en kristen landsby. Landsbyen ligger rett utenfor området på Ninive-sletten der IS fordrev kristne og jesidier i 2014. Landsbyen ligger like nedenfor Mar Mattai-klosteret.

Meget nær landsbyen klarte kurdiske styrker flere ganger å stoppe IS-forsøk på å trenge forbi sperringene og utvide terrorens rike – det såkalte kalifatet. Innbyggerne hadde flyktet fra forfølgelser i Bagdad etter den amerikanske invasjonen i 2003, og så måtte de flykte igjen da IS angrep Mosul og deretter landsbyene på Ninive-sletten i 2014. Husene ble ikke ødelagt av IS siden IS aldri klarte å trenge inn der, men veien til Mosul og arbeidsplassene deres i Mosul ble ødelagt av IS. Nå trenger innbyggerne et nytt fotfeste.

Arbeidsplasser er å sette mennesker i stand til å forsørge seg selv. Dette betyr at de kan fortsette å bo og leve i stedet for å flytte eller flykte. Når de gjennom Capni får lån til å starte opp, vil tilbakebetalingen i neste omgang gi andre muligheter til å skaffe seg et levebrød. Å skape arbeidsplasser er også en måte å skape møteplasser for kristne og muslimer etter at IS skapte en dyp mistro hos mennesker som måtte flykte. Mistilliten er meget dyp og meget lett å forstå.

Capno har en rekke andre prosjekter også, i landsbyer inne på Ninive-sletten og for internt fordrevne mennesker som ikke har flyttet hjem. De hjelper både kristne, jesidier og muslimer.

 

AKTUELT

PROSJEKT

Her arbeider vi

Stefanusalliansen samarbeider med lokale kirker, organisasjoner og personer.