Youcef Nadarkhani og Maryam Naghash Zargaran (bildet) trenger vår forbønn.

Youcef Nadarkhani og Maryam Naghash Zargaran (bildet) trenger vår forbønn.  


Youcef Nadarkhani og Maryam Naghash Zargaran (bildet) trenger vår forbønn. Be også for tre andre kristne som ble arrestert sammen med Nadarkhani sist mai.

For to uker siden ba vi om forbønn for Youcef og Maryam. Maryam fikk permisjon fra fengselet i august for å komme til sårt tiltrengt medisinsk behandling. Behandlingen ble imidlertid avbrutt. Det var betingelser knyttet til permisjonen, som Maryam følte hun ikke kunne godta. Hun ble derfor sendt tilbake til Evin-fengselet i Teheran 17. september. Fortsatt har hun stort behov for behandling. Fengselsstraffen varer fram til juli neste år.

Youcef Nadarkhani ble arrestert på et husmøte i mai i år og har fått anklager om å ha truet Irans sikkerhet. Youcef fikk som kjent opphevet dødsdommen for frafall fra islam i 2012. Hans kone samt tre menn ble arrestert samtidig i mai, men de ble ikke fengslet. Youcef og de tre andre venter nå på å bli innkalt til rettssak. Disse tre; Yaser Mosibzadeh, Saheb Fadayee og Mohammad Reza Omidi, er anklaget for å ha drukket alkohol under en nattverdsgudstjeneste. Muslimske sharia-lover forbyr bruk av alkohol, men dette gjelder ikke for ikke-muslimer. Blir de dømt, vil straffen bli pisking.

- Be for Maryams fysiske og psykiske helse
- Be om at hun skal få den medisinske behandlingen hun trenger
- Be om at hun skal bli frikjent
- Be for Youcef og hans familie
- Be om frikjennelse fra falske anklager for Youcef, Yaser, Saheb og Mohammad
- Be for andre iranske kristne som sitter i fengsel eller har rettssaker mot seg på grunn av sin tro

(Foto: Privat / Facebook: Free Maryam Naghash-Zargaran – Nasim)

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

AKTUELT

PROSJEKT