Ed Brown, her i den IS- og krigsherjede byen Qarakosh på Ninive-sletta i Nord-Irak, forteller hvordan Stefanusalliansens partnere nå kaster om på planer i korona-krisen.

Ed Brown, her i den IS- og krigsherjede byen Qarakosh på Ninive-sletta i Nord-Irak, forteller hvordan Stefanusalliansens partnere nå kaster om på planer i korona-krisen.  


I går snakket jeg med Sajid Christopher Paul, lederen av Human Friends Orgnisation (HFO), vår samarbeidspartner i Pakistan. Det første han ville si var: «Takk.»

«Takk for at dere ser oss og står fortsatt sammen med oss i denne vanskelige koronakrisen. Takk til alle deres støttespillere i Norge som husker oss i forbønn. Og takk for deres fleksibilitet. Vi er nødt til å omprioritere bruken av våre ressurser. Vi vet at det ikke er i tråd med avtalen vår, men omstendighetene har forandret seg så mye at vi er nødt til å jobbe med andre ting enn det vi planla før året begynte. Her i Pakistan bor mange kristne i ghettoer. De er hardt arbeidende mennesker, men er ofte dagarbeidere og har derfor ingen rettigheter når folk ikke får lov å gå ut av husene sine. Vi er nødt til å hjelpe disse. Takk for at vi kan bruke midlene dere har sendt oss til å hjelpe disse som ellers ville ha blitt glemt av stor samfunnet.»

 

Her i Pakistan bor mange kristne i ghettoer. De er (...) ofte dagarbeidere og har derfor ingen rettigheter når folk ikke får lov å gå ut av husene sine.

Sajid Christopher Paul

 

Stefanusalliansen har ingen utsendinger eller misjonærer som må hentes hjem. Vi samarbeider med lokale krefter som HFO i Pakistan og Stephen’s Children i Egypt, Merath og Ressurection Church i Libanon, Helping Hands Korea i Kina og mange flere. Ingen av dem reiser hjem; de er hjemme. Og de er der det brenner mest og behovet er størst.

I disse dagene er staben i Stefanusalliansen i arbeid, mange fra hjemmekontorene sine, med å kartlegge behovene til våre partnere ute i feltet. Slik blir vi bedre i stand til å omstille oss for å hjelpe enda mer. 

Jeg er utrolig stolt over at medarbeiderne i Stefanusalliansen har klart omstillingen fra å komme på kontoret og felleskapet hver dag til å jobbe hjemmefra; mødre og fedre som i tillegg til å drive hjemmeskole/barnehage, jobber med de daglige aktivitetene som skal til for å kunne opprette arbeidet for og med våre trossøsken og andre som lider for sin tro.

Tusen takk til dere som fortsetter å be for oss og støtter dette viktige arbeidet!

Støtt dem som forfølges for sin tro

Brudde på trosfriheten tar ikke pause. De forfulgte lider også mens koronaen herjer, som de kristne i Pakistan som Sajid Christopher Paul (bildet) hjelper.

Gi en gave

AKTUELT