Over 280 flyktningfamilier får hjelp til mat og hygiene av Resurrection Church Beirut.

Over 280 flyktningfamilier får hjelp til mat og hygiene av Resurrection Church Beirut.  


Beirut, hovedstaden i Libanon, er stengt ned. Skolene og universitetetene har vært stengt i flere uker. Mange butikker er stengt.

– Koronakrisen kom på toppen av en økonomisk krise og har gjort landet totalt paralysert. Mange familier kjemper, sier kommunikasjonsansvarlig Lily Malky Njeim i den dynamiske menigheten Resurrection Church Beirut.
 

Over en million mennesker fra Syria er registrert som flyktninger i Libanon. Resurrection Church (Oppstandelseskirken) var blant de første som åpnet dørene for den store skaren av krigsflyktninger fra Syria og deretter fra Irak og tilbød hjelp i et land der mange mener flyktningene må dra hjem «dit de kommer fra». De har hjulpet barn som har sett IS drepe, åpnet dørene for mennesker som har søkt Jesus og gitt barn nytt håp.

Helseklinikken til Resurrection Church holder åpent.

Gir aktutt helsehjelp
Baptistmenigheten som Stefanusalliansen samarbeider med, har holdt kirken stengt den siste uken og avlyst det meste av fysiske møter for å hindre smittespredning.

Men helseklinikken, som menigheten driver for syriske og irakiske flyktninger, holdt åpent tre ganger sist uke. 16 pasienter fikk helt nødvendig helsehjelp.

Matutdelingen fortsetter også. I overkant av 280 flyktningfamilier får mat og matkuponger. Nå har de i tillegg fått pakker med hygieneartikler og desinfeksjonsmiddel.

– Vi er stolt av vårt team som står i denne tjenesten, sier Lily Malky Njeim.

Pastor Hikmat Kashouh taler under en søndagsgudstjeneste som lenge er blitt sendt over satellitt. Nå møtes også Beirut-menigheten over nettet.

Sender over satelitt
Resurrection Church har siden 2016 sendt sine gudstjenester fra den libanesiske hovedstaden over TV-stasjonen SAT-7 og over ulike sosiale media. Der har baptistmenigheten nådd meget langt ut til mennesker i hele Midtøsten.

I disse korona-tider har menigheten arbeidet aktivt for å få de som går i kirken, til i stedet å følge gudstjenester og undervisning på nettet og gjennom sosiale media.

– Vi holder kontakten med menigheten gjennom nettet. Vi bruker denne tiden til å utvikle resurser for alle tjenestene slik at de kan fungere online, sier Lily Malky Njeim.

Kurs på nettet
Det er opprettet online-kurs for mennesker som vil lære mer om å være en Jesu etterfølger.

I påsken vil et kurs om å være en disippel bli lansert på nettet for første gang, for mennesker som vil følge Jesus.

AKTUELT

PROSJEKT