Pastor Wang Yoi i Early Rain-kirken i Chengdu er fengslet i ni år for sin tros skyld.

Pastor Wang Yoi i Early Rain-kirken i Chengdu er fengslet i ni år for sin tros skyld.  


I en kommentar om frykt for kald krig, skriver Therese Sollien (Aftenppsten, 30.7. – krever innlogging) om Kinas verdier. Hun nevner undertrykkelsen av uigurene, overgrepet mot demokratiet i Hong Kong og overvåkningen av folket.

Men Aftenposten forteller ikke at undertrykkelsen av all religion under president Xi Jinping er den verste siden Kulturrevolusjonen. Flere tusen kirker er stengt eller jevnet med jorden. Tusenvis av kors er revet ned fra kirker og halvmåner fra moskéer - de er erstattet med kinesiske flagg. Pastorer og prester er fengslet. Kirker tvinges til å synge kommunistiske sanger i gudstjenestene. Tibetanske buddhister opplever stengte og ødelagte tempel. 

Et par-tre tiår med lettere betingelser for religion tok brutalt slutt. Nå skal Xi dyrkes. Regimet tåler ikke andre ideer enn hans og forsamlinger Xi har kontroll over. 

 

Jeg trodde de verdiene Xi viser, hadde holdt til å bli regnet som kommunisme i Aftenposten.

 

Kina har ikke i flere tiår vært kommunistisk annet enn i navnet, skriver Sollien. Jeg trodde de verdiene Xi viser, hadde holdt til å bli regnet som kommunisme i Aftenposten. Men viktigere er å avsløre diktaturets brutalitet. Jerngrepet mot gudstroen hører avgjort med på listen over Kinas forbrytelser i utvalg.

AKTUELT

PROSJEKT